Головнокомандувач йде на будь-які поступки російським окупантам

0
113

Про загострення на східному фронті та особливий статус Донбасу.

Вчорашні бої в Широкино і сьогоднішні в районі Білої Кам’янки Волновахського району Донецької області свідчать про те, що російські терористи на Донбасі навіть не думають виконувати так звані Мінські домовленості.

В свою чергу українське військово-політичне керівництво в особі головнокомандуючого Петра Порошенка вимагає від наших вояків повного дотримання угод підписаних в Мінську. Результати таких дій шокують. Вчора, в Широкино один загиблий морський піхотинець, одного морпіха російські терористи взяли в полон, троє поранених. Сьогодні в Білій Кам’янці четверо загиблих, з яких один боєць 72-ї бригади ЗСУ, і троє добровольців з ДУК «Правий Сектор». За попередньою інформацією, шестеро бійців «Правого Сектору» поранено, і близько дванадцяти поранених в 72-й бригаді.

Ще раз наголошую, що всі загиблі, поранені та полонені українські вояки за час так званого «перемир’я» – це ціна, яку Україна платить за політику умиротворення агресора і фарс, який відбувається в Мінську. Вдумайтесь: військово-політичне керівництво країни на чолі з головнокомандуючим Петром Порошенком, в односторонньому порядку йде на будь-які поступки російським окупантам в форматі Мінських угод. Це і демілітаризація Широкино, і спроба утворити так звану буферну зону, в яку потрапляють Маріуполь, Бахмут, Волноваха, Щастя, Станиця Луганська та інші населені пункти, виведення добровольчих батальйонів з зони так званого АТО. В свою чергу, військові і залишки добровольців намагаються ціною власного життя та здоров’я зупинити просування ворога на українські території. Героїчні дії українських вояків, які захищають територіальну цілісність країни, схоже суперечать волі військово-політичного керівництва держави. Адже якби було інакше, то Президент, його радники, керівництво Генерального штабу не приховували б втрат і не називали «стандартною ситуацією» бої, в яких наші захисники чинять шалений супротив російським окупантам.

Цей пост для людей, які вміють думати і аналізувати. Я не кричу «Зрада!». І не звинувачую в ній будь-кого. Українці мають зробити самі висновки з того, що відбувається на східному фронті. Такий же висновок мають зробити колеги-народні депутати перед голосуванням за зміни до Конституції, які передбачають особливий статус Донбасу. Зрада буде тоді, коли парламентарі голосуватимуть «За» натискаючи на зелену кнопочку дійсно зраджуватимуть тих, хто в окопах зупиняє ворожі танки, артилерію, та піхоту. Саме показником зради і буде голосування за чи проти зміни до Конституції, які передбачають особливий статус для окупованих територій Донбасу.

Ігор Мосійчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here