У Порошенка відібрали недоторканність

0
72

«- Куме, ви знаете як москалі наше пиво називають?

– Як?

– Піво.

– Повбивав би»

 

Резонансні публікації пише президент Петро Порошенко на сторінках британського видання The Guardian.

Особливо вразило повідомлення про роботу генпрокурора України. “Віктор Шокін , наш генеральний прокурор , заявив, що в Україні немає недоторканних : це стосується як прем’єр-міністра, так і Президента. Саме тому ми вже зараз бачимо арешти і звинувачення проти осіб , підозрюваних у вчиненні злочинів або зловживають службовим становищем. », – пише Порошенко.

Серйозна заява, яка має на меті переконати європейську спільноту в чистих намірах провладної верхівки України, та чи так є насправді?

Прокурору слід вже давно перевірити, чи ніхто не зловживав службовим становищем при його призначенні. Слід перевірити, хто такий Віктор Шокін і звідки він взявся? І чи не той це «фахівець», котрий стверджував, що екс-міністр МВС Кравченко перед тим як поцілити  у висок,  прострелив собі підборіддя?

Шокін, це та сама людина, яка “вправно” працювала при всіх режимах, що були в Україні. Те, що ця людина дуже близька до президента Порошенка, – однозначно. Деякі ЗМІ заявляють про кумівство Генпрокурора та Президента, але бракує документального підтвердження, що є звичайною  специфічною особливістю церковного обряду.

Цікавим стало і саме обрання Генпрокурора. Порошенко заявляв, що у разі не підтримання виставленої кандидатури Шокіна якоюсь з політичних сил представлених у Раді, він зніме з голосування цю кандидатуру. Від членів Радикальної партії Ляшко такої згоди не було, але Шокіна обрали і без радикалів.

Зате, кандидатуру Генпрокурора з задоволенням підтримали в злодійському «Опозиційному блоці», найповажніші з минулих «регіоналів» з’явились на засідання ВР та проголосували майже одноголосно.

Чи не говорить це про змову?

Майже  на сто відсотків. Вори та злодії, що впевнені в своїй безкарності, продовжують свою ходу. Прокуратура має бути об’єктивною і неупередженою, та це не можливо при ручному управлінні  нав’язаному президентом.

Безперечно одне, що резонансних арештів і реальних дій від генеральної прокуратури в найближчий час ми точно не побачимо. Тільки «заказуха» і тільки за узгодженням з президентом.

Очевидно, що «виносити сміття з дому» ніхто так і не збирається, а красномовні заяви Порошенко є всього лиш піаром і дешевим популізмом.

Шоу триває, хочете ви цього чи ні.

Роман Засуха для ІНФОРМАТОРа.