Фірташ та Коломойський змагаються за титанові родовища Житомирщини

0
459

ТСН випустив дуже потрібний сюжет про спробу олігарха Фірташа захопити титанові родовища на Житомирщині.

Нагадаю, що збагачують титанову руду в окупованому Криму, звідки грошенята йдуть до російського бюджету. Натомість жителям нашого краю лишається екологічна катастрофа.

Втім, активність ТСН також не випадкова, адже інший титан олігархату Ігор Коломойський має конкретний інтерес в цьому бізнесі. Навесні 2017 року Державна служба геології та надр України відкликала ліцензію на користування надрами у компанії Дмитра Фірташа “Валки-Ільменіт”, а влітку слідчі дії з боку прокуратури паралізували роботу й Міжрічинського ГЗК.

На певному етапі в історію з титаном втрутився “колега” Фірташа Ігор Коломойський. Після того, як Іршанський та Вільногірський ГЗК перейшли до державної власності, а точніше – до Об’єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК), керувати ОГХК був призначений Руслан Журило, якого пов’язували з Коломойським.

Пригадаємо, що раніше Журило керував дочірніми підприємствами дніпровського мільярдера. Тепер Журило перебуває під слідством – за підозрою у розкраданні коштів ОГХК.

Тобто, мова йде не про добру волю журналістів, а про конкретні розбірки між двома олігархами за контроль ринку титанової руди.

Я сподіваюся, що сюжет на одному з центральних ЗМІ вплине на депутатів обласної ради, що давно готова продати інтереси людей за доволі невеликі гроші.

Але відповідально заявляю, що Традиція і Порядок, а майбутні члени нашого руху брали участь у кампанії проти розробки титанових руд ще декілька років тому, зупинять не лише Фірташа, а і Коломойського, якщо у того з’являться апетити на нашу землю, а дасть Бог сили, то і ворожа компанія “ВСМПО-АВІСМА” буде витурена з України.

Остання назва – це російська канторка, що тягне з наших надр тисячі тон титану щороку, але через зв’язки з американськими кампаніями, наприклад Боїнгом, так і не потрапила до санкційного списку.

Якщо бажаєш зберегти свій край, долучайся до лав нашого руху на Житомирищні.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here