До майбутнього референдуму про стан Донбасу приклали руку Медведчук та Кучма

0
80

Складається таке враження, що дії нинішньої влади копіюються з попередніх часів нашої нещодавньої історії.

Вчора, голова фракції Блоку Петра Порошенко в парламенті – Юрій Луценко, заявив, що восени нас можуть очікувати не лише місцеві вибори, а й референдум, на який можуть бути винесені питання державного устрою та особливого статусу Донбасу.

Я, як народний депутат від Радикальної партії, надзвичайно негативно ставлюсь до таких ідей Юрія Віталійовича. З декількох причин:
1) на сьогодні ми маємо вкрай провокативне і недолуге законодавство щодо проведення референдуму;
2) винесення на референдум питання звільняти чи не звільняти окупований Донбас є ганьбою української нації перед всім світом;
3) вже декілька попередніх президентів намагалися, ініціювали, а Кучма навіть проводив, референдуми щодо державного устрою країни – як відомо, ця невдячна справа завжди закінчувалась нічим.

Заяви голови пропрезидентської фракції, Юрія Луценка, про можливість проведення референдуму свідчать про те, шо Президент та його команда сумніваються, що необхідний їм варіант Конституції буде прийнято в парламенті

Враховуючи, що Петро Порошенко для перемовин з терористами та окупантами на Донбасі використовує такі сумнівні фігури як Кучма та Медведчук – не виключаю, що саме вони є духовними натхненниками ідеї проведення всеукраїнського референдуму з питань державного устрою та особливого статусу Донбасу.

Враховуючи вищевикладене, докладатиму максимальних зусиль щоб ніхто з політиків не спекулював на волевиявленні українського народу, намагаючись прикрити ним здачу територій окупантам та підлаштування державного устрою під себе.

Ігор Мосійчук