Депутати саботують голосування за Конституцію з особливим статусом

0
363

Чому депутати відмовилися приїхати на 27 серпня: питання не зовсім до дисципліни чи логістики.

Так, офіційно по телефону колеги говорили про замовлені на 30-е чартери, на відсутність місць із Майамі в пік сезону та віддаленість яхт від берегів. Проте для багатьох «спізнення» на позачергове засідання було можливістю не голосувати за Конституцію з особливим статусом. Депутати почитали уважно текст, аналітику, багато хто навіть поговорив із виборцями. Після всього цього навіть 288 голосів не набиралося. Приїхати і не голосувати – не могли через зобов’язання перед Президентом та торги по квотам на місцеві вибори. Приїхати і голосувати «за» – не могли через ідеологічні застереження.
Не допомогла навіть ідея сумістити в один день позачергове засідання із об’єднавчим з’їздом БППУСа: спочатку зранку голоси за Конституцію (тобто стільці) – а увечері квоти у об’єднаних списках на місцеві вибори, кураторство штабів та інші цукерки.
Знову, як уже багато разів, принципове голосування поділить парламент на номенклатурне крило (яке підтримає будь-які ініціативи ЦК БППС), і демократичну платформу.

Ігор Попов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here