Блокади Криму немає, влада Херсонщини заробляє на торгівлі з агресором

0
65

Побував на лінії адміністративного кордону, а вірніше на лінії фронту між російським агресором, який окупував Крим, та українськими військовими, які мов би стримують агресію.

Чому “мов би” – бо не бачив жодного танку, жодного БТРу, жодної гармати. Про жодну блокаду Криму не йдеться – автомобілі і фури шастають туди-сюди. В мене склалось абсолютне враження, що Херсонщина не захищена від можливої агресії з боку окупованого Криму. Трохи згодом розповім про так звані лінії оборони. А зараз поділюся просто своїми душевними враженнями – вони гнітючі. Стоять наші прикордонники і просто пропускають в обидві сторони всіх бажаючих, пропускають на територію окупованого Криму десятки сотень фур з продуктами харчування та іншим крамом. Запитую в прикордонників: “Навіщо? Чому ви це робите?” А у відповідь чую: “Митники видали всі документи на перетин кордону і ми не маємо права зупиняти ці фури.”

Питання до керівника фіскальної служби пана Насірова: допоки ваші підлеглі будуть займатись відвертим хабарництвом, пропускаючи за гроші в окупований Крим все що завгодно, починаючи від продуктів харчування і закінчуючи будівельними матеріалами? Ще раз повторюсь: враження гнітюче, таке ніби ніхто з влади Херсонщини, ні Голова ОДА, ні його підлеглі, Крим повертати не збираються, а так собі перебувають на своїх посадах як на тимчасових заробітках.

Вважаю що парламент має негайно розглянути проект Закону про економічну блокаду Криму, співавтором якого являють в тому числі і я, а керівництво держави має принаймні нам, народним депутатами, пояснити який план повернення окупованих територій і чи він існує взагалі? Бо те що я побачив, наштовхує не просто на сумні думки, а переконує в тому, що когось у вищому керівництві держави такий стан речей з Кримом задовольняє.

Ігор Мосійчук