У Верховній Раді стався переполох

0
76

Неабиякого резонансу набуло можливе звільнення голови СБУ Наливайченка.  Петро Порошенко в найближчий час має підписати указ про звільнення,  голови Служби безпеки України.

Зважаючи на те, що квота на цю посаду була за партією “Удар” , можна впевнено говорити про серйозні негаразди у президентському блоці БПП. Відставка голови СБУ – не тривіальна подія і може мати неочікувані наслідки.

Схоже, що неоголошена боротьба президента з усім, що може нагадувати про Дмитра Фірташа, набирає обертів. А як відомо призвище шефа СБУ тісно пов’язане з бізнес-партнерами олігарха. Питання тільки в тому, чи не почав бува пан Наливайченко “давити” на людей Порошенка у Генеральній прокуратурі через те, що почув “запах смаленого”?

Заяви Наливайченка про причетність колишнього керівництва ГПУ до махінацій та кришування діяльності нафтоналивної станції БРСМ – не перша заява, яка могла не сподобатись президенту. Люди, на яких вказав Наливайченко, є людьми Порошенка. І хоча голова СБУ не перший раз робить такі серйозні заяви, до ув’язнень та реальних дій так і не доходило.

Але ситуація змінилась, президенту треба “керуємий” інструмент влади. Сьогоднішні маніпуляції з кріслом голови СБУ свідчать про рішення президента остаточно розірвати стосунки з Дмитром Фірташем, та спробу унеможливити повернення олігарха в Україну.

Очищення?

Радше непереборне прагнення до узурпації влади та особистого збагачення. Наступною людиною, яка займе цю високу посаду, буде креатура самого Петра Порошенка. З цього приводу в партії «Удар» справжній переполох.” Удар” беззаперечно “кидають”.

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Олексій Ленський заявив про зародки бунту «Удару» в Блоці Петра Порошенка:

«Як тільки Порошенко підпише відставку Наливайченка, «Удар» сам буде ініціювати відставку всіх ставлеників Порошенка, починаючи з того ж таки Шокіна. Більше того, під час обговорення головних ініціатив Президента, Удар буде саботувати голосування, зриваючи всі домовленості» – заявив Олексій Ленський.

Чекаємо на дії президента, сьогодні слово за ним.

Роман Засуха

для ІНФОРМАТОРа