Батальйон "ОУН" спростував чутки про втрати

0
77

Слава Ісусу Христу!
Друзі, дещо мушу вчергове роз`яснити.
Вороги й зрадники ще з 13 квітня 2015 р. розповсюджують чутки, що у Добробаті ОУН “6-7 убитих і 5 полонених, у результаті одного бою,але ця інформація приховується керівництвом батальйону”.
Нагадую: 13 квітня ОУНівці пішли в наступ на ворожі позиції. Лише за офіційними сепарськими джерелами знищили до 10 терористів, плюс спалили сепарський автопарк, знишили СПГ.
Наші втрати: один убитий – друг “Ківі”, один важко поранений – друг “Сіті” – потрапив у полон, та двоє поранених – Кобра та Хірург – підлікувались, вже давно продовжують воювати.
Отже, пояснюю: на той час у нас було 7 бойових і 2 допоміжні позиції на фронті (це близько сотні бійців). Якщо на позиції раптом зникне хоч один боєць, це неможливо не помітити, бо чергування розписані на кожній позиції, відповідно якщо боєць не прийшов, його напарник доповідає ройовому, а той далі комбату. Якщо ж припустити, що зникло 5 людей, то це означає, що пропала, наприклад “2 крапка” або половина “світильника” (хто був, той зрозуміє, про що я пишу). Як це можна не помітити?
Добре, інша побрехенька: “бійці по одному пропадають, а керівництво приховує”. На кожній позиції є командир (ройовий), є бійці, які часто один одному близькі друзі, побратими. Як можно приховати зникнення 5 людей? Що, всі такі залякані, забиті, що мовчать? Це Ви про добровольців??? А ще є рідні й близькі люди… Вони також залякані і мовчать???
За весь час війни у Добробаті ОУН 6 загиблих. Це друзі “Давид”, “Слідопит”, “Слід”, “Ківі”, “Лимон” та нещодавно ми поховали ройового з підрозділу Сивого друга “Білого”. Це все. Полонений у нас був один – друг “Сіті”, і ми його вже давно, дякувати Богу, визволили. Поранених у нас 39 чоловік різної важкості. Це всі наші втрати.
Я це так детально розписую більше для загалу, бо чесні бійці та командири, які правдиво служили й служать в Добробаті ОУН, розуміють абсурдність цих звинувачень.
Хто ж розповсюджує подібну брехню, той хто в Пісках ніколи не був, або ворог чи юда, який свідомо бреше.
І останнє: зараз Добробату ОУН потрібні гроші багато на що. Але я б хотів попросити у вас, браття та сестри, на поранених та родинам загиблих. Ми вже ніяк не можемо їм допомогати: картка батальйону пуста. Хто може допомогти пораненим або родинам загиблих, телефонуйте на гарячу лінію Добробату ОУН: (096) 770 69 41. Вам нададуть номери телефонів та прямі картки бійців.
Дякую, разом переможемо!

Микола Коханівський

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here