Гомосоціалісти з "Amnesty International" підтримали комуністів, яких заборонили в Україні

0
105

Гомосоціалісти з “амністі інтернешнл” вписуються за комуняк, яких заборонили в Україні.

Гомосоціалісти з “амністі інтернешнл” вписуються за комуняк, яких заборонили в Україні. І НЕ вписуються за NSDAP, які теж під забороною в Україні. Це прояв лівого уклонізму та двурушнічєства до товарищів-соціалістів! (а NSDAP теж соціалісти).

Якщо казати про “драконівські заходи щодо придушення інакомислення”, як це трактують гомосоціалісти з “Amnesty International”, то їх заява повинна звучати ТАК:

Сьогоднішня заборона НСДПА і Комуністичної партії в Україні є кричущим порушенням свободи самовираження та об’єднання і має бути негайно скасована, заявляє Amnesty International.

“Заборона НСДПА і Комуністичної партії України запровадила небезпечний прецедент. Цей крок відкидає Україну назад на її шляху до реформування та поваги до прав людини ”
Джон Далхусен, директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії.
Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України про заборону НСДПА та Комуністичної партії. Віднині заборонена їх офіційна діяльність або участь у майбутніх виборах.

«Заборона НСДПА і Комуністичної партії України запровадила небезпечний прецедент. Цей крок відкидає Україну назад на її шляху до реформування та поваги до прав людини» — заявив Джон Далхусен, директор Amnesty International в Європі та Центральній Азії.

Відповідно до пакету з чотирьох законів, прийнятих у травні 2015 року, загальновідомого як «закони з декомунізації», розміщення комуністичної чи нацистської символіки може стати причиною кримінального переслідування, а покарання може сягати 10 років ув’язнення. Уживання понятть «націонал-соціалістичний» і «комуністичний» віднині законодавчо заборонено. Однак НСДПА і Комуністична партія України відмовилася вносити зміни до своєї назви, символіки та статуту.

Минулого року українська влада також намагалася заборонити НСДПА і Комуністичну партію. Незабаром після закінчення подій Євромайдану на початку 2014 року НСДПА і Комуністичну партію було звинувачено у фінансуванні промосковських сепаратистів на сході України. Служба безпеки України заявила, що надала необхідні докази Міністерству юстиції, яке пізніше подало позов про заборону НСДПА і Комуністичної партії у липні 2014 року.

Процес за цим позовом так і не було розпочато, оскільки суддя відмовився вести справу через тиск з боку влади, представники якої здійснили обшук у його офісі та вилучили матеріали даної справи.

Дії української влади щодо заборони НСДПА і Комуністичної партії України виключно через її назву та використання нацистської і радянської символіки порушує право на свободу самовираження та об’єднання та встановлює небезпечний прецедент для українського політичного життя. У 2015 році серія політично вмотивованих вбивств лишається нерозкритою, а журналісти та ЗМІ, що критикували рішення влади, переслідуються.

16 вересня українська влада опублікувала список осіб, яким було заборонено в’їзд до України, до переліку увійшли десятки журналістів, в основному з Московії.

«Сьогоднішнє рішення може розглядатися його прибічниками як боротьба з пережитками нацистського та радянського минулого. Насправді ж, ефект цього рішення абсолютно протилежний, оскільки було використано ті ж самі драконівські заходи щодо придушення інакомислення» — заявив Джон Далхусен.

«Вираження своєї думки без страху бути переслідуваним за це, особливо якщо вона суперечить провладній позиції, було одним із принципів протестувальників Євромайдану. Переслідування НСДПА і Комуністичної партії суперечить цим ідеалам».

http://amnesty.org.ua/nws/ukrayina-zaborona-komunistichnoyi-partiyi-rishuchij-udar-po-svobodi-slova-u-derzhavi/

Інна Сайфуліна

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here