Президент нівелює Український Парламент

0
70

Надзвичайно важкий день.

Маємо:

1) Безневинні жертви. Царство небесне загиблому бійцю Нацгвардії, який став жертвою цинічної провокації під парламентом. Необхідно ретельне та неупереджене розслідування.

2) БПП з НФ за ОДНОГОЛОСНОЇ, повторюю ОДНОГОЛОСНОЇ підтримки Злодійського Блоку протягнули антиукраїнські зміни до Конституції в першому читанні. Кожен показав хто чого вартий. Особливо вразили колеги, які голосували проти своїх фракцій. Правда одні здобули повагу (Александр Кирш, Егор Фирсов, Олег Мусій,Микола Томенко…), а інші – ганьбу. Думаю другі виправдають свою угоду із власною совістю перед іншими, але не перед собою.

3) Ігнорування волі демократичної Коаліції “Європейська Україна”. Коли 3 з 5 (ТРИ з П’ЯТИ) фракцій ПРОТИ, виносити в зал зміни до Конституції і голосувати їх поспіхом під скандування “ГАНЬБА” – величезна політична помилка “замовника” змін, який власну жагу до влади ставить вище за інтереси країни.

4) Президент ще раз показав свою зневагу до парламентарів, не наважившись вийти до залу Верховної Ради, щоб обговорити з депутатами запропоновані ним зміни до Конституції. Так саме як раніше не наважився провести їх всенародне обговорення.

5) Не просто спроба протягнути невигідні Україні зміни до Конституції, які творилися на догоду чужим інтересам. Насправді це спроба Президента зламати Парламент “через коліно”, нівелювати парламентаризм в Україні. Виглядаю так, що Президент не тільки не дослухається, але й не хоче чути Український Парламент.

6) Ганебну неповагу до парламентарів. Фракцію Радикальної Партії зранку було спеціально замкнено в сесійній залі майже на цілу годину, журналістів не пускали до ложі преси. Можу тільки уявити за чією вказівкою це відбулось.

7) Відсутність нормального діалогу різних гілок влади та суспільства. Замість того, щоб відкрито творити зміни до Конституції на базі Парламенту із широким суспільним та експертним обговоренням маємо кулуарщину та радянський “одобрямс”, а також “дипломатію”, якій би позаздрив сам Макіавеллі.

Зробимо з цього висновки та не повторюватимемо помилок.

Віктор Галасюк

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here