Партія Зеленського немає економічної програми

0
98

Знаєте, що саме шокуюче? Партія Зеленського, яка претендує на одноосібну більшість у новому парламенті немає економічної програми.

Жодного бачення якими механізмами та інструментами повернути мільйони вимушених емігрантів-заробітчан, створивши нові робочі місця в Україні. Як залучити сотні мільярдів інвестицій у виробництво та інфраструктуру та повернути борги МВФ. Як відновити українську промисловість і перестати бути сировинним донором більш успішних сусідів.

Зате вони чітко оголосили свою ідеологію – лібертаріанство. Звучить красиво? Так науковці називають соціал-дарвінізм – соціальний уклад в якому сильний виживає, а слабший приречений. Це система координат в якій немає місце соціальній справедливості та гуманності. В Європі по-іншому? Так. Але кого це турбує? Можливо тих 50%, які згідно опитувань готові стрибнути, не знаючи висоти?

Класика лібертаріанства – ліквідація державних пенсій та бюджетного фінансування освіти і медицини, скасування комунальних субсидій та інших соціальних допомог, вільний ринок усього, у тому числі продаж землі, легалізація наркотиків, приватні армії і суди, жодної підтримки аграріїв чи промисловості…. Суть цієї системи: маєш гроші – живеш. Ніхто тобі нічого не винен!

При такій неоліберальній моделі, доведеній до абсурда, усю повноту влади матиме той, хто має гроші. І суспільство, держава, закон просто не зможуть їм нічого протиставити, навіть не матимуть на це права. Кому вигідна така абсолютна влада грошей? Тим, хто їх має – іноземним корпораціям та місцевим олігархам. Саме їх інтереси відстоюють новоявлені «лібертаріанці». Чому тільки люди мають підігравати їх сценарію, підтримуючи цього зеленого «троянського коня», мені не зрозуміло. А Вам?

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here