Здобувши Томос, ризикуємо втратити чистоту віри

0
275

Президент Петро Порошенко прогнозовано вирішив використати історичну світоглядну перемогу української нації у вигляді отримання ТОМОСУ про автокефалію православної церкви для власної передвиборчої кампанії, власного політичного піару.

Українець традиційно йде до церкви для спілкування з Господом Богом, шукає відпущення гріхів і порятунку в Царстві Небесному. Протягом останніх років Церква користується найбільшою підтримкою українців. Дуже небезпечною тенденцією є ототожнення Церкви з будь-ким з чинних політиків чи політичних сил, адже розчарування в політиках, які ототожнюються з Церквою однозначно відвертатиме вірних і від Церкви. Надмірна політизація Церкви в очах вірних вбиватиме довіру до Церкви як духовної інституції. Політики за власним бажанням і покликанням можуть та мають служити Церкві, а не використовувати її для здобуття власних політичних дивідендів, вбиваючи віру в українцях.

Як людина віруюча, яка останні 25 років не словом, а ділом боролася за автокефалію української православної церкви, закликаю Президента Петра Порошенка зупинитися і не перетворювати світоглядну перемогу мертвих і живих українців, які виборювали церковну незалежність, в політичне шапіто! Наша українська Церква тим завжди і відрізнялася від московської, що служила Богу і своєму народу, а не царям чи президентам!

Петро Олексійович, вчорашнє дійство в Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного є ганебним! Якщо Ви вирішили йти з політики і не брати участь у виборах, присвятивши себе служінню Господу і українській Церкві, то Бог Вам у поміч і велика шана від громади, але ж якщо Ви йдете на вибори, то вийдіть з церкви і йдіть до людей, йдіть на дебати з опонентами і розкажіть про тарифи, зарплати і пенсії, як перемогти у війні та відродити економіку…

Не дайте ворогам України привід духовно вбивати українську Церкву! Богу Боже, кесарю кесареве!

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here