Замах на вбивство як прояв хуліганства, або усі правоохоронці – покидьки

0
77

Все частіше громадяни України пересвідчуються на практиці, що так звана “реформа МВС” – всього лише ширма для гігантських відкатів і приховування намірів небажання змінювати владою застарілу постсовкову систему.

Пізнього вечора 26 вересня у Києві відбулася небуденна річ: на Станіслава Коломійця, помічника переслідуваного владою народного депутата Ігоря Мосійчука, здійснили замах з бойового пістолета. З автомобіля “БМВ Х5” з номерним знаком АА 7357 НІ вийшов невідомий, який без будь-яких пояснень випустив у громадянина Коломійця та його друга Владислава Бондаренка сім куль. Помічника нардепа врятувало те, що він забіг до сусіднього ресторану. Нова поліція прибула лише через 25 хвилин після виклику, а оголошення плану “Перехват” добилися від правоохоронців лише після емоційних вимог жертв замаху та свідків. При тому, що огляд гільз підтвердив, що кулі були бойовими, слідчо-оперативна група кваліфікувала злочин всього лиш як “хуліганство”. Той, хто знає гнилість совкової системи, розуміє, що під цю універсальну статтю “мусора” можуть засунути будь-який злочин. Але ж як можна замах на вбивство оцінити “хуліганством”?

Отже, як той казав, “падвєдьом ітогі”: нова поліція працює лише для ЗМІ та селфі з фанатами “поліцейської академії” по-українськи; в реальних критичних ситуаціях нова поліція неодноразово проявляла свою некомпетентність, як і у даному, небуденному випадку. Яка різниця між старими “мусорами” і новими “копами”, якщо вони однаково “спускають на гальмах” резонансні кримінальні справи? Крім цього, можна зробити висновок, що або поліція та слідчі діяли за вказівками згори, і не бажали давати ходу замаху на помічника народного депутата, якого влада з порушеннями запроторила до СІЗО, або ж вони аж наскільки некомпетентні, що стрілянину з бойового пістолета у центрі столиці розцінюють як звичайні витівки хлопчаків зі школи, які вирішили помститись вчительці, розбивши вікно у шкільному класі.

Якими б не були мотиви нових копів, з огляду на їх діяльність виходить, що вони такі ж самі, як і старі прогнилі “мусора”. А значить ми вчергове можемо пересвідчитись у старій істині: “АСАВ – усі мусора – ублюдки!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here