Як Тимошенко купувала голоси, або історія листування Онищенка

0
334

Півтора роки тому ми зустрілися з Онищенком на його пропозицію в Куршевелі, у Франції.

Тоді він саме почав звинувачувати владу і особисто президента в корупції. Нам, журналістам, він був цікавий як джерело. І, передусім, своїми аудіозаписами з президентом, про які він казав.

Для початку, на підтвердження своїх викриттів, Онищенко показав і запропонував перефотографувати його листування в WhatsApp з нардепами Кононенком та Березенком, та Макаром Пасенюком – фінансистом президента.

Аудіозаписи він пообіцяв надати пізніше. Але, буду відвертим, аудіо нас цікавило найбільше. Хоч в листуванні теж було багато цікавих речей. Наприклад, як з Юлією Тимошенко домовлялися про купівлю голосів.

Але йшов місяць за місяцем, Онищенко годував нас порожніми обіцянками про записи, очевидно, ведучи якусь свою гру.

І в кінці минулого року, так і не дочекавшись обіцяних “плівок”, ми почали ретельно працювати з тим що є, а саме з листуванням в телефоні Онищенка. І вчора випустили в ефір своє розслідування.

Сьогодні ж Онищенко заходився заперечувати, що передавав нам листування. І його можна зрозуміти.

Тоді, в грудні 2016-го в Куршевелі, коли ми з ним зустрілися, він був злий на Тимошенко за те, що вона особисто, і частина її фракції підтримали зняття з нього депутатської недоторканості:
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7929

Отож, він особливо не заперечував проти передачі нам “маленьких таємниць” по співпраці Тимошенко з оточенням президента. І відверто заявив в інтерв’ю, що був посередником між ними.

Але минуло 1,5 роки. Тепер його давня знайома Тимошенко – фаворит президентських перегонів. Думаю, при Тимошенко-президенті Онищенко вже бачить себе Міністром конярства України.

Аж тут така напасть! Журналісти пригадали йому минуле.

Про яке він так необачно проговорився в Куршевелі. Ще й дав перефотографувати докази.

Особливо, пані Тимошенко, напевне, було приємно дізнатись, як її в листуванні називають “тьотя” та “баришня”, яка “хочет подарок на 8-е марта”.

То ж головний адресат заяв Онищенка про несправжність оприлюдненого нами листування, це не фейсбук-аудиторія.
Вони мають лише одного читача – Юлію Тимошенко.
Мовляв, “Не вір цим журналістам, тьотя!”

Хоча, я на місці Онищенка, не дуже довіряв би українським президентам. Адже один його свого часу так успішно використав і кинув. Змусивши перед цим робити всю брудну корупційну роботу. І тепер самому Онищенку і відповідати за це.

З повним архівом листування Онищенка ви зможете ознайомитись сьогодні на нашому сайті Слідство.Інфо. Про що я пізніше напишу окремий пост.

Якщо ж ви часом пропустили наше розслідування “Клуб книголюбів”, про те, як голоси фракції “Батьківщина” купувались за гроші, воно лежить тут:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here