Держава подарувала Фуксу свою частку в численних газових родовищах

0
100

Ми стаємо свідками масштабного пограбування країни. На це не наважився режим Януковича. А за Порошенка це сталося. Держава подарувала Фуксу свою частку в численних газових родовищах.

Коротко історія питання. В часи Януковича “сімейний” міністр енергетики Ставицький створив фірму “Голден Деррік”, на яку вивів тридцять газових родовищ. В “Голден Дерріку” 33% належало державі через НАК “Надра України”, а решту – 67% – контролював Ставицький. Державна частка потрібна була Ставицькому, щоб отримувати надра безкоштовно.

А потім стався Євромайдан. Ставицький втік з країни, кинувши вдома 42 кілограми золота та 5 мільйонів доларів. Газові надра він теж не міг прихопити з собою. Вони повернулись державі. Але… Але… За якийсь час “Голден Деррік” прибрав до рук російський ділок Фукс. Фукс дружить з Аваковим і часто ошивається в Адміністрації президента Порошенка.

Фукс перейменував “Голден Деррік” на “Іст Юроуп Петролеум”. І став забирати назад у держави численні газові родовища. Майже всі три десятки газових площ опинились в руках Фукса і “Іст Юроуп Петролеуму”.

Але, нагадаю, в цій фірмі була ще державна частка – 33%. Тепер її немає. НАК “Надра України” подарували Фуксу цю частку. Цю третину власності в десятках газових родовищ. Тому що НАКу “нераціонально займатися цими надрами”. Нераціонально, розумієте?

Скільки ми всі втратили? Сотні мільйонів доларів. Можливо, набагато більше. Точна сума невідома. Бо лише у вкрадених влітку Фуксом десяти газових родовищах на Полтавщині запаси газу оцінюються у 8 млрд. кубів. Запаси на решті площин невідомі, але це дуже перспективні ділянки – Ставицький знав, що крав. І Фукс теж. І Порошенко та його оточення тим більше. Але попереду вибори. Їх можна програти. А тому треба вкрасти все, що можна, поки ти при владі. Крадіжка “на коня”, так би мовити. Нагадаю Порошенку з Фуксом, що Янукович зі Ставицьким погоріли на тому ж самому.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here