Як італійські найманці воюють за Донбас

0
158

16 червня заступник глави Нацполіціі В’ячеслав Аброськін в своєму Facebook повідомив, що на минулому тижні підрозділами поліції Донецької та Луганської областей зібрані вичерпні матеріали, які викривають злочинну діяльність трьох найманців з Італії, які за грошову винагороду скоювали злочини відносно народу України.

Аброськін зазначив, що трьом іноземцям оголошено про підозру за участь у незаконних терористичних формуваннях.

Варто зазначити, що у лютому 2015 року урядом Італії було прийнято рішення щодо змін у законодавстві, які стосувалися посилення заходів по боротьбі з тероризмом.

Зокрема, збільшені терміни покарання за причетність до екстремістської і терористичної діяльності.

Кримінальним злочином стає не тільки вербування бойовиків, але й участь у бойових діях на боці терористів. Покарання за цей злочин – шість років ув’язнення.

Втім, незважаючи на це, кількість італійських громадян, які воюють на боці терористів так званих “ЛДНР”, не зменшується. Мотивація участі громадян Італії у війні на Донбасі різноманітна: від ідеологічних та політичних міркувань і до фінансової винагороди.

На початку червня 2014 року в окупований Донецьк прибувають перші громадяни Італії – представники організації Millennium. Лука Пінтауді і Орацио Марія Гнерре позують з італійським триколором на тлі прапора “Новоросії” в компанії з “народним губернатором” Павлом Губарєвим.

20 червня 2014 року самопроголошений “прем’єр-міністр” Олександр Бородай заявляє про те, що терористи “ДНР” “готові прийняти на службу добровольців з усіх без винятку країн Європи, Америки, Азії та Африки”.

Фактично з цього моменту бере початок формування у лавах терористів так званих “інтернаціональних бригад”, кістяк яких, за задумом російських кураторів, мають скласти громадяни іноземних держав.

З цього моменту аналітичний відділ ГІ “Права Справа” починає збір та аналіз інформації, пов’язаної з діяльністю на території окупованих районів Луганської і Донецької областей іноземних громадян, які воюють на боці терористів “ЛДНР”, або без узгодження з українською стороною перебувають на окупованій території сходу України.

Так, 28 листопада 2014 року прес-служба “парламенту Новоросії” повідомляє про прибуття в окупований Донецьк громадянина Італії Луїджі Фрау.

На прес-конференції Луїджі Фрау повідомляє, що має досвід поводження зі зброєю і готовий встати на захист “ДНР”.

“Я маю намір розділити з народом Донбасу всі тяготи. Якщо потрібно буде взяти до рук зброю – я готовий до цього. Я готовий йти захищати братній народ”, – зазначив Фрау.

В окупованому Донецьку встиг “засвітитися” і Вітторіо Нікола Ранджелоні (Vittorio-Nicola Rangeloni), 1991 року народження, уродженець Лекко. Вітторіо позиціонує себе як кореспондент новин компанії “LNR Сегодня”. “Я зрозумів, що міліція не відчувала браку в бойовиках. У той же час, була величезна інформаційна прогалина у висвітленні того, що відбувається насправді тут”, – розповідає Ранджелоні.

Саме за інформаційний супровід терористів “ДНР” Вітторіо отримує від ватажка цієї “народної республіки” Захарченко бойовий ніж.

24 листопада 2015 року в окупованому Донецьку без узгодження з українською стороною перебувала з візитом группа італійських політиків.

Під час візиту члени делегації мали низку зустрічей із ватажками бойовиків “ДНР”.

До складу італійської делегації входили: Гуалтьеро Мацці, заступник президента провінції Верона, керівник партії “Ліга Півночі”; Віто Коменчіні, національний координатор “Руху молодих паданцев Венето”, радник мерії Верони, член правління “Комітету Незалежної Венеції; Палмаріно Дзокателлі (Palmarino Zoccatelli), президент “Комітету Незалежної Венето”, віце-президент Культурної асоціації “Венето-Росія”, національний секретар Вільної профспілки; Едоардо Рубіні, президент культурної Асоціації “Європа області Венето, заступник Президента “Комітету незалежного Венето” та Елізео Бертолазо, аналітик із геополітики в Інституті вищих геополітичних досліджень і суміжних наук, член Асоціації “Італія-Росія”.

З 2016 року на території окупованих районів Донецької області починає діяти представництво організації “Координаційний центр антифашистської України”. Очолює центр громадянка Італії Клара Стателло. Клара сповідує комуністичну ідеологію.

Серед основних завдань центру – політичні репресії в Україні. Крім того, співробітники центру організовують протестні акції і конференції на підтримку так званих “ЛДНР”.

У квітні 2016 року депутат парламенту Венеції від партії “Ліга Півночі” Стефано Вальдегамбері, автор резолюції № 15 “Про визнання права кримчан на самовизначення” і сенатор Паола де Пін без узгодження з українською стороною перебували на території анексованого РФ Криму, де приймали участь у роботі Ялтинського економічного форуму.

У вересні 2016 року без узгодження з українською стороною на території окупованих районів Луганської області перебувала італійська журналістка Олена Барлоцарі.

Джанп’єтро Сімонетто – послідовник і активний учасник ультракомуністічного угруповання.

У 2007 році був заарештований поліцією Італії за звинуваченням у незаконному зберіганні зброї та боєприпасів. Спецслужбами “ЛНР” планувався залучитися до висвітлення “праймеріз” 2 жовтня 2016 року у якості спостерігача.

7 вересня 2016 року депутат регіональної ради П’ємонт Мауріціо Марроне без узгодження з українською стороною відвідав окуповані проросійськими бойовиками населені пункти Хрящувате, Новосвітлівка, Краснодон і Луганськ.

Під час прес-конференції в окупованому Луганську він заявив, що хоче відкрити в П’ємонті представництво “ЛНР”, яке буде діяти на громадських засадах.

14 жовтня 2016 року без узгодження з українською стороною на території окупованих районів Донецької області перебувала группа громадян Італії, а саме: Alberto Andreotti, Marco Raskol’nikov Fantin, Andrea Franchi та Marcello Berera.

Громадяни Італії були зафіксовані у місцях постійної дислокації терористів “ДНР” із батальйону “Спарта”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here