Україна має піти з ПАРЄ, якщо туди повернеться Росія!

0
92

Вчора в Парижі Зеленський вже почув, а сьогодні в Берліні ще почує про те, що німці і французи вирішили повернути російську делегацію до ПАРЄ, тому що не хочуть, щоб РФ вийшла з Ради Європи і щоб не позбавити росіян права звернення до ЄСПЛ. Ця аргументація європейських лідерів притягнута за вуха, бо в РФ і так є закон, який дозволяє не виконувати рішення Європейського суду.

Насправді причина повернення росіян у ПАРЄ дуже банальна – гроші! Росія не платить свій внесок у бюджет РЄ (це більше 60 мільйонів євро), а німці і французи не хочуть платити за неї. Тому замість оптимізації видатків і скорочення занадто роздутого чиновницького апарату (більшого, ніж у нашій Раді), європейці, які постійно вчать нас як жити чесно, самі роблять дуже нечесно і підло – заради грошей повертають росіян у ПАРЄ, незважаючи на те, що ті не виконали жодної резолюції, які приймала ця організація на засудження агресії Кремля проти України.

Я б на місці Зеленського сказав би Макрону і Меркель дуже чітко і на переговорах, і на прес-конференції після них: «Більшого приниження Рада Європи не переживала за всі 70 років свого існування. Її репутація буде просто вщент розтоптана і знищена. Після цього немає жодного сенсу у подальшому її існуванні, заради справедливості вона має бути розпущена і ліквідована. Якщо це рішення не буде прийнято, Україна вийде із отруєної російським газом і грошима Ради Європи». Вважаю, що це був єдиний шанс Зеленського зупинити російський реванш у Європі і домогтися скасування вже фактично прийнятого рішення.

Але Зеленський відмовився від боротьби, він навіть не намагався боротися, відбувшись пустими заявами з листочка, які він бачив уперше. Зеленський – не в своїй тарілці і не розуміє, що треба робити і як себе вести у колі світових лідерів. Його приризливий пієтет перед ними веде до поразок України на міжнародному фронті.

Тому вже наступного тижня у Страсбурзі буде російський тріумф. Винні в цьому не тільки продажні, цинічні європейці, а й наша влада – як Порошенко, так і Зеленський, не здатні ефективно відстоювати національні інтереси України. Однак як член ПАРЄ я все одно лечу в Страсбург, щоб хоча б не дати їм зробити свою чорну справу під красивою обгорткою. Європейські лідери заслужили на правду і вони її обов‘язково почують! Я дуже твердо, як завжди, зроблю те, що мав би зробити Володимир Зеленський.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here