Власники українських ЗМІ мають вийти із тіні

0
88

Звичайно, прямого зв’язку між прийняттям Закону про забезпечення прозорості власності ЗМІ та контентом мовлення немає.

Але для багатьох людей дуже важливо знати, хто стоїть за тим чи іншим ЗМІ, щоб робити «поправку на вітер», як кажуть у нас в АТО.

Дуже сподобалася думка одного коментатора, який сказав, що дозволи на будь-яку зброю завжди іменні, її не видають компаніям, фірмам і т.д.
Інформація сьогодні – теж зброя, а у нас як пишуть понад 200 ЗМІ зареєстровано в офшорних зонах і ніхто не знає, кому вони належать.

Може давайте і зброю реєструвати в офшорах? Чи хтось думає, що помпова рушниця більш небезпечна, ніж телевізійний канал, який говорить неправду.

Звичайно, за брехливі новини не може буде юридично притягнути власника каналу. Завжди винним буде або журналіст, або редактор, або інший, вибачте колеги, стрілочник. Але громадське засудження власник ненависного своєю неправдою глядачам каналу отримає. Пам’ятаєте, я громадське обурення зі згадуванням іменем власника холдингу змусило телеканали, що в нього входять відмовитися від трансляції деяких російських фільмів? Це ще було до того, як російські фільми офіційно заборонили. Тож, я думаю, інформування про реального власника того чи іншого ЗМІ – річ дуже важлива в нашому суспільстві.

Олександр Бригинець