Влада змушує Конституційний суд вигадувати аргументи проти Януковича

0
63

ПРО КОНСТИТУЦІЙНЕ ПРАВО “ПО-НОВОМУ”

Здається, вже всі поглумилися над тим, що 19 червня Порошенко звернувся до КС з поданням щодо відповідності Конституції України закону “Про позбавлення В. Януковича звання президента України”, який нещодавно сам же і підписав, а 17 червня документ було опубліковано у парламентській газеті “Голос України”.

Але я вперто чекала оприлюднення тексту подання, а також пояснень з Адміністрації Президента.

І – ДОЧЕКАЛАСЯ !!!

Отже, в АП пояснюють, що після того, як Конституційний суд ухвалить рішення щодо відповідності Конституції України закону “Про позбавлення В.Януковича звання президента України”, оскаржити його буде неможливо.

Про це в ефірі 5 каналу заявив перший заступник глави АП Віталій Ковальчук.

За його словами, президент Петро Порошенко свідомо підписав закон про позбавлення Януковича звання президента України.

“Звернувшись же до КС з поданням щодо конституційності рішення Верховної Ради, президент зробив цілком очевидний юридичний хід, обґрунтований необхідністю бути упевненим, що у майбутньому цей закон не зможе бути оскарженим у будь-якому суді – ані в Україні, ані закордоном. Ми упевнені, що після рішення КС таке оскарження стане вже неможливим”, – додав він.

А ТЕПЕР НАСОЛОДЖУЄМОСЯ ТЕКСТОМ ПОДАННЯ –http://ccu.gov.ua/doccatalog/document?id=276628

Для вашої зручності я підкреслила червоненьким найсоквитіші аргументи нашого, прастігоспаді, Харанта Конституції

Таким чином, перехресний аналіз тексту подання та висловлювань першого заступника глави АП Віталія Ковальчука змушує нас думати, що Конституційний Суд нагинатимуть вигадати якісь аргументи, аби спростувати підкреслене червоненьким.

І я абсолютно не здивуюсь, якщо таки нагнуть – тому що “суддів”, які в свій час винесли рішення про “1 + 1 = 1” щодо можливості Кучми балотуватись на третій термін, а також знищили місцеве самоврядування (http://blogs.pravda.com.ua/authors/montyan/51b1f92334626/) – можна влегку нагнути на все, що тільки завгодно.

ПОПКОРНУ, МЕНІ, ПОПКОРНУ!

18263_748113078634009_570679985165214236_n

Тетяна Монтян