Влада намагається ув'язнити госпіталізованого бійця "Айдару"

0
76

Сьогодні в Сєвєродонецьку відбулось засідання Апеляційного суду Луганської області, де прокуратура намагалась оскаржити запобіжний захід обраний бійцю батальйона “Айдар” Андрію Степанкову на псевдо “Штефан”.

Нагадаю, близько двох тижнів тому, після визволення Андрія із рук злочинних ментів та садистки-лікарки в м. Кремінна – я взяв його на поруки.
Ситуація тоді набула широкого резонансу, і не розібравшись в деталях, багато хто поспішив звинуватити мене у нечемності по відношенню до лікарки Лариси Кульбач, яка допустила в реанімацію до “Штефана” озброєних людей. Все це пусте, і головне – що нам разом із авдокатами і активістами вдалось добитись того, що хворого інваліда Андрія відпустили на мої поруки.
Після цього “Штефан” був госпіталізований в пристойному медичному закладі, де лікарі займаються лікуванням, а не посібництвом “правопохоронним” органам. Але після мого арешту місцеві злочинці в погонах активізувались, і тепер намагаються знову ув’язнити Андрія. Абсурдно, але його – інваліда, інструктора-добровольця АТО, звинувачують у тому, що він знущався над сепаратистами. Жодних ґрунтовних доказів цьому немає, все ґрунтується на звинуваченнях родичів адептів “руского міра”, які перебувають на територіях підконтрольних бойовикам.
Проте навіть коли я сам перебуваю за ґратами – мою справу по допомозі бійцям-патріотам продовжують мої друзі. Сьогодні на суді замість мене була колега народний депутат Оксана Корчинська та мій помічник Stanislav Kolomiets. Пані Оксана засвідчила свою готовність взяти на поруки “Штефана” в тому разі, якщо суд відхилить мої поруки. Адвокат Степанкова представив суду документи, що Андрій на разі госпіталізований і його стан здоров’я не дозволяє йому бути ув’язненим. По результатам засідання – розгляд апеляційної скарги перенесли на 22 жовтня.
Хай ті, хто хоче учинити розправу над добровольцем-патріотом, знають: що навіть коли я сам не можу брати участь у справі, є ті – хто достойно її продовжить замість мене і дадуть вам гідну відсіч!

Ігор Мосійчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here