Візит Байдена до України проспонсорували американські платники податків

0
56

Очікування від візиту Байдена.
— Україна потребує швидких, глибоких і незворотних змін. Поки що ці зміни надто фрагментарні й несистемні. Змова між керівниками різних гілок влади, яка подається як єдність та важливість консолідації, не дає очікуваних результатів для суспільства та реальних змін. Такий формат вже працює проти держави. Обіцянки влади щодо реформ уже не викликають довіри ні в українських громадян, ні в західних партнерів, які надають фінансову, військову і гуманітарну допомогу. Українці, які вигнали Януковича та зупинили Путіна, розуміють, що покладатися треба на самих себе.

Є тверезе розуміння ефективності візиту Байдена, за який платять американські платники податків, що це буде не просто серйозна, у закритому форматі, розмова, а реальні зрушення. Час підбивати підсумки. Мають бути чіткі вимоги та встановленні дедлайни щодо ухвалення рішень: новий виборчий кодекс (який мали ухваленити відповідно до коаліційної угоди до 31 березня), соціальні ліфти та реальні кадрові зміни в ГПУ, в сфері енергетики, а також щодо суттєвого кадрового оновлення та очищення від корумпованих та скомпрометованих кадрів.

Очікую, що США розділять відповідальність за контролем над витрачанням міжнародної допомоги в Україні. Ще важливий момент — це серйозна розмова з олігархами, боротьба з монополіями. Ні Коломойський, ні Ахметов, ні Григоришин, ні решта олігархів чи бізнесменів-політиків не працюють на зміну правил, які, як і закон, мають бути одні для всіх.

Ми вдячні американській судовій системі за безжальність щодо олігархів, особливо Фірташа. Лазаренко — кращий приклад. Вже час для Холодницького пройти тренінг. А Богдана Футея — йому в радники (і наглядачі). Особиста вдячність Байдену за принципову позицію щодо України. В Україні дивуються, чому за два роки Обама не зміг удостоїти український народ своїм візитом на знак солідарності з цінностями, за які наші громадяни віддали життя. Тому очікуємо, що США допомагатимуть Україні дати відсіч збройній агресії та повернути Крим і через військову допомогу, і через нові санкції, дотискаючи Росію виконувати зобов’язання, вивезти війська, повернути контроль над кордоном. Нам потрібно діяти, потрібна не лише єдність всередині влади, а національна єдність всередині країни і України з союзниками. Таку єдність може забезпечити політична воля для чесних й безкомпромісних реформ, заради яких робилася Революція Гідності.

Ганна Гопко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here