Відкритий лист Президенту

0
75

Вельмишановний пане Президент!

Протягом останнього тижня з різних джерел мені стало відомо, що слідчим з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Украіни Ф.С. Климовичем проводиться ряд слідчих дій, в ході яких до дрібниць досліджується моє життя протягом останніх десяти років.

Наприклад, слідчий Климович викликав на допит свідків у так званій кримінальній справі васильківських терористів, в тому числі і тих, хто давав неправдиві свідчення, бо підтвердження навіть в повністю підконтрольному режиму Януковича суді вони не знайшли. Натомість Апеляційний суд Київської області визнав їх неправдивими. Мені не відомо, що слідчий Климович хоче знайти там, де навіть віддані пси Януковича нічого не знайшли, коли прагнули будь-яким способом мене засудити – для мене це велика загадка.

Далі ще цікавіше. Оперативний працівник СБУ Сергій Соколов, який в 2011 році був безпосередньо причетний до фальсифікації все тієї ж справи так званих васильківських терористів зовсім недавно примушував адвоката О.В. Крикунова – головного свідка у тій же справі, якого в 2011 році шляхом побиття і залякування примусили дати неправдиві покази – знову дати вигадані покази на мене.

Бо він нібито отримав замовлення будь-що знайти на мене хоч якийсь кримінал. Коли адвокат Крикунов відмовився давати неправдиві покази на мене, то офіцер СБУ Соколов почав йому погрожувати помстою і розправою впливових людей, які нібито замовили мене.

А останні дії слідчого Климовича мене взагалі вразили своїм цинізмом. Скачавши в мережі Інтернет змонтоване-перемонтоване відео, яке першим почав поширювати російський ворожий до Украіни телеканал “Лайф-ньюз” Климович розпочав з ним слідчі дії. На змонтованому відео кадри з обшуку приміщення на ринку “Азовський” в місті Маріуполі, який належав близькій родичці громадянина Віктора Януковича, його свасі. В ході обшуку була виявлена зброя, фальшиві гривні і сепаратиська символіка. Обшук проводився бійцями на той час батальйону “Азов” і працівниками ГУБОЗ в Донецькій області, а речі було вилучено слідчо-оперативною групою одного з міліцейських райвідділів Маріуполя.

Слід зазначити, що про проведення слідчим Климович будь-яких слідчих дій я не був і не є повідомлений досі. Всю викладену тут інформацію стосовно дій Климовича я отримав і отримую зараз від осіб, яких він допитує.

Пане Президент, я патріот Украіни, якого кривавий режим Януковича два з половиною роки утримував за ґратами у справі так званих васильківстких терористів був звільнений, амністований і реабілітований Верховною радою Украіни (за моє звільнення голосували і Ви, Петре Олексійовичу, за, що я Вам щиро вдячний) після перемоги Революціі Гідності, на другий день після звільнення відбув в Харків для боротьби з сепаратистами.

З травня 2014 року я приймав активну участь в формуванні добровольчого батальйона МВС “Азов”. Особисто займався розвідкою в окупованому тоді Маріуполі. Докладав зусиль для якнайшвидшого звільнення цього українського міста. Я не був штатним працівником МВС, але на волонтерських засадах виконував обов’язки керівника прес-служби батальйону “Азов”.

Після обрання мене депутатом Київської міської ради я очолив комісію з питань дотримання законності, правопорядку та боротьби з корупцією а з часу обрання мене народним депутатом Украіни працюю першим заступником голови комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

За особистий внесок в боротьбу з тероризмом і за відстоювання територіальної цілосності краіни мене нагороджено відомчою відзнакою СБУ. Все своє життя я керувався і керуюсь принципом “Україна понад усе”.

Нинішні ганебні дії слідчого Климовича і працівника СБУ Соколова я вважаю нічим іншим як переслідуванням за мою політичну діяльність, яке здійснюється на замовлення моїх політичних опонентів. Замість того, щоб реально боротись з корупцією, сепаратизмом ці посадові особи намагаються скомпрометувати мене як політика, при цьому використовуючи методи сатрапів Януковича.

За патріотизм та дії направлені на збереження територіальної цілісності Украіни я, до речі, як і Ви, бандитами з так званої Новоросіі оголошений “військовим злочинцем”. Слідчим комітетом Російськоі Федерації за дії направлені на захист України проти мене порушено три кримінальні справи і оголошено в розшук. Президент Чечні Кадиров взагалі наказав мене викрасти і доставити в Росію. Зараз до цієї публіки в бажанні мене знищити приєднались працівники українських правоохоронних органів Климович і Соколов. Виникає питання: чиє замовлення вони виконують? На кого працюють?

Я не боюсь ані переслідувань, ані тюрми. Я боюсь, щоб моя люба країна повернулась в темні часи тиранії, свавілля та замовних кримінальних справ, а тому звертаюсь до Вас, пане Президент як до гаранта Конституції з проханням захистити мої громадянські права як людини і як політика.

З повагою,
Народний депутат України
Ігор Мосійчук