Вбивче перемир’я з окупантами продовжує забирати життя

0
104

Як війну Священну перетворили на безглузду

Рік тому воїни на фронті розглядали україно-російську війну як священну. Як велику Реконкісту. І навіть «ботаніки з Майдану» готові були стати Конкістодорами знищення Кремля.
Але пройшов рік. Цілей і мети війни нікому не пояснили. Паперове вбивче перемир’я забирає більше життів, ніж найгарячіша фаза воєнного конфлікту. Тільки божевільні вмирають за просто так. Ніхто не хоче гинути в перемир’ї, чи за владні ігрища в столиці.
Навіть людожер і окупант Сталін імперіалістичну міжсоюзницьку війну з вчорашнім другом Гітлером зумів перетворити на вітчизняну і священну. У нас, навпаки, війну священну зупинили, зганьбили, зрадили і розікрали.
Все більше чує на фронті: за що і за кого воюємо? За не діючі паперові домовленності? за статки олігархів? за цукеркові фабрики в Росії? «Дивна війна», «не наша війна», «війна на знищення учасників Майдану» – ось які визначення сьогодні гуляють в окопах.
А це породжує апатію, зневіря. З цими настроями додому повернуться не конкістадори і переможці.
В чергове після доторку провладних Мідасів в Україні все перетворюється на жаль не в золото. Знову новітні Конотопи (Щастя, Донецькаеропорт, Маріуполь) хочуть зумисно потопити у крові майбутніх Крут. Бо ж Україна для них це не сума звершень, а сума на іноземному банківському рахунку…

Юрій Сиротюк