В Донецькій області розширюється мережа терористичних ДРГ

0
89

ГОППники (гібридні окупаційні підрозділи Путіна) на території ОЧД (окупованої частини Донеччини) створили-були кілька угрупувань, два з яких розташувалися – одне під Донецьком ( в районі Мар’янки), інше над Донецьком – в Горлівці.

В кожній – приблизно 3 БТГ ( батальйонна тактична група).
План, як я розумію був такий: наноситься удар під Мар’янкою. Наши зав’язають у протистоянні. Підтягують туди усі резерви – знімаючи підрозділи з інших сусідніх ділянок. Сусідніх, бо передислоковувати підрозділи з Луганщини – довго, а з Маріуполя – неможливо. Ймовірніше, наші підрозділи мали б зняти і з ‪#‎Піски‬, ‪#‎Овдеєвка‬ , з-під‪#‎Константинівка‬, тощо. Після цього горлівське угрупування нанесло б удар по Овдеєвці і спробувало б прорвати оголену оборону (туди вже лперативно не можна було б перекинути підкріплення), вийти на оперативний простір і оточити цілий пазл нашої території, з’єднавшись з ударним угрупуванням у Мар’янці. ГОППники планували захопити кілька міст – в тому числі Овдієвку з комбінатом, в тлму числі‪#‎Курахове‬ з ТЕС, в тому числі значну частину ще працюючої вугільної промисловості – шахти в ‪#‎Горняк‬, ‪#‎Українськ‬, ‪#‎Селідово‬, тощо. Ну і, звичайно, фоагмент магістрального газогону, що поставляє газ в Маріуполь.
Ця територія, яка планувалася до захоплення, не надто велика, але на ній чимало стратегічних об’єктів.
Чому не вжалась операція? Наші застосували іншу тактику, ніж завжди: не втягнулися в тривале протистояння, а підтягнули крупнокаліберну артилерію і знищили усе угрупування – разом з резервами і базами, що дуже важливо…
Але горлівске угрупування задишилося неушкодженим. Воно вже не могло наносити удари, бо недостатне, а о. Вчинити якусь ‘каку’ могло і планувало. З 5 червня почали звільняти лікарні Горлівки для запланованих нових поранених. Ми почали отримувати повідомлення про різні концепції провакаційн дій. ГОППники почали активніше обстрілювати саме підконтрольну собі Горлівку (СБУ відкрило впровадження по факту терактів у Горлівці).
З планів найпомітніші – обстріл Артемівська, а потім ‘нібинаш’ удар у відповідь по ‪#‎Горлівка‬, по ‪#‎Донецьк‬ в момент проведенні там ‘випускного балу ДНР’ і повідомлення про сотні смертей – в тлму числі святкововдягнутих дітей-випускників – в День Росії. Ми обнародувади ці плани і таким чином зупинили їх. А о про план ‘Б’ – атаку на газогон – не передбачили((( вони хотіли його контролювати і торгуватися…. не вдалося… Вирішили зруйнувати…
Переконаний, що горлівське угрупуванн себе ще не показало… Воно, або буде передислаковано, або чинитиме нові провакації, відволікаючи від головного місця прориву – а воно було і залишається в Маіуполі. Не дарма ж, саме там йде найбільший саботаж будівництва укріплень… Фактично, Президент визгав, що в найнебезпечнішому наплямку укріплення будуються найповільніше…. Виавдково?
Ці дні, коли заводи стали і ‪#‎Маріуполь‬ без газу, коли фортифікація у слабкому стані, а Горлівське угрупування ще спроможне відволікати, почався дуже небезпечний період саме для сектора М.
Втішає те, що ця ситуація зрозуміла і для Генштаба, і для Президента, і для більшості бійців…. Головне, щоб новий голова‪#‎ДВЦА‬ Павло Жебрівський якомога швидше адоптувався на новій посаді.

Олександр Бригинець