Уряд не планує вносити до Верховної Ради новий проект бюджету

0
74

Кабмін працює за підручником “12 стільців”:
Уряд не планує вносити до Верховної Ради проект бюджету-2016, порушуючи вимоги Бюджетного кодексу і регламенту. Як і минулого року, проект принесуть “під ялинку” і з ритуальними камланнями вимагатимуть приймати з голосу не читаючи.
Перша причина – стара українська гра “зранку ви нам голоси за збереження прем’єра і членів Уряду на посадах, а увечері ми ваші “хотєлки” включимо до бюджету. (Можливо).” Тобто, відчуваючи загрозу відставки, уряд хоче купити голоси депутатів обіцянками вдовольнити іх вимоги по лобістським, галузевим чи окружним проектам. Кинуть.
Друга причина – “все украдено ще до нас”. Грошей тупо немає, бо вже налагоджені всі необхідні корупційні схеми, і на соціалку не вистачає. Є ініціатива обрізати всі пільги і соцвиплати. Не різати ж по схемах любих друзів? Але подання такого проекту бюджету м’яко кажучи не сподобається населенню. Отож, уряд чекає, поки населення почне святкування, і може не одразу помітить обрізання.
Ну і третя – уряд взагалі мав на увазі Верховну Раду і не має наміру їй звітуватися чи забезпечувати виконання функцій парламентського контролю. Година Уряду давно перетворилася в профанацію, комунікації між коаліцією і урядом немає. Так само до Ради ставляться і правоохоронці: на комітети присилають клерків, депутатів лякають арештами, оперативні розробки проти членів парланенту вже нікого не дивують.
Або Рада стане дійсно представницьким органом, або об неї витруть ноги всі.

Ігор Попов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here