"Укррудпром" приватизовано всупереч інтересам українського народу

0
83

Тепер у мене є в житті нова головна біль – Спецкомісія ВР з питань приватизації, де я представляю Радикальну партію Олег Ляшко.

Здається, засідання, яка триває досі, не закінчиться ніколи.

Дехто вже дрімає після насиченого дня… Дехто “бодрствує”, особливо Igor Lutsenko, Олександр Дубінін, Ігор Лапін та Pavlo Rizanenko.

Дуже дивно спостерігати, як керманич комісії Borys Filatov розмовляє “казьонною” чиновницькою мовою. Виявляється, він і так вміє. А взагалі керує нормально. Уважно всіх слухає і намагається знайти правильне рішення, враховуючи думку колег.

Щодо приватизації об’єктів ДАК “Укррудпром” наче є злагоджена позиція левової частини членів комісії, що підприємства цього гіганта економіки були приватизовані всупереч інтересам українського народу. Проти, як і очікувалось, представник “Злодійського блоку” Олександр Нечаєв.

Але виникло дуже дискутивне питання. Втрати держави від заниженої вартості під час приватизації “Укррудрому” у 2004 році становлять (вдумайтесь!) від 20 до 50 мільярдів доларів.

Як порахувати? Вітчизняним експертам з оцінки, давайте будемо чесними, віри нема через тотальну корупцію і відсутність механізмів відповідальності за нечесну оцінку. Вочевидь, слід залучати міжнародних експертів.

Але це “задоволення” дуже дороговартісне. Питання: де знайти гроші, бюджет і так дірявий?

Андрій Лозовий