Українцям слід навчитися жити за правилами, які народили на світ ІДІЛ

0
63

Московити називають ІДІЛ “проектом США”.

Ми називаємо ІДІЛ “проектом Москви”. Тобто кожна сторона намагається втулити це явище у звичні рамки політики, у схеми, якими звикли мислити. А між тим все значно страшніше: ІДІЛ – проект ХХІ сторіччя, принципово нова сторінка історії. Те, що ІДІЛ зав’язаний у складні міжнародні вузли – це лише тимчасовий дипломатичний хід. Він користується слабкостями і протиріччями світової системи, поки фізично слабкий і не здатний її знищити. Але по факту він оголосив війну всьому сучасному світу (отже, і нам з вами), і всьому минулому, яке було до нього.

Світові держави, не дивлячись на колосальні арсенали зброї і непорівнянну технічну перевагу не здатні його здолати. Вони демонструють всі слабкості, якими хворі режими кінця ХХ сторіччя.
Якщо ми, українці, плануємо існувати у ХХІ сторіччі, нам доведеться навчитися жити по тим законам, які народили ІДІЛ.

За часи спокою і миру ми звикли сприймати державу просто як “велике підприємство”, на чолі якої має стояти “ефективний менеджер”. А між тим нова історична епоха вимагає від лідера фанатичної вірності, готовності бути зі своєю нацією до кінця і, за потреби, загинути за неї. І такої ж вірності епоха вимагає від громадян. Вони вручають своїм керівникам не економічні важелі і право на політичне представництво, а власні життя.

Хочете чи не хочете, а нас чекає епоха містики і героїзму. Бездушний марксизм, який намагався підвести фінальну риску історії і називав економіку “долею”, можна остаточно ставити на полицю.

Дмитро Різниченко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here