Українські партії починають утворюватися по російському зразку

0
179

Я звичайно бажаю колегам, які вступають чи залишаються в БППУСі, всіляких успіхів і конструктивної роботи, побудови чіткої ідеології, політичної відповідальності.

Проте, насправді хочеться будувати партії по європейській традиції: електоральна база, позиція з ключових питань суспільства, економічна програма; і вже після цього партія- носій ідеології і програми приходить до влади. Поки що ж бачимо рецидиви старої моделі: особа чи група приходить до влади без чіткої ідеології, потім починає поглинати всіх сусідів по політикуму, які готові вступити будь-куди аби залишитися біля влади. І в результаті виходить “Единая Россия”, Партія регіонів, “За Єду” чи “Нур Отан”. І товаришують ці партії між собою, обговорюючи на зустрічах в основному питання цензурування Інтернету та протидії кольоровим революціям. А офіційно всі подають заявки до EPP – Європейської народної партії. Чомусь у нас багато політиків думають, що там ідеологія “за все хороше проти всього поганого”.
Найстрашніше, що творці подібних адмінпартій потім з такими ж підходами і працюють – тобто будують закрите суспільство в стилі Оруела, а не конкурентне та відкрите, західного типу.

Ігор Попов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here