Україні не загрожує громадянська війна

0
88

Доброго ранку, друзі!

Надворі в нас вівторок, почалася календарна осінь, дітки разом з батьками, дідусями й бабусями, хрещеними, друзями батьків і товаришами мам дружно рушили до шкіл, щиро радіючи, як дітки за літо підросли і які вони стали красиві. Але про цю радісну сторону нашого життя дідусь скаже пару слів наприкінці обзору, а зараз про наіболєє резонансні події.

Резонанс від кинутої вчора гранати був оглушітєльний і без перебільшення потряс все суспільство. Дехто навіть побачив у цій гранаті передвісницю громадянської війни та прочих соціальних катаклізмів. Дідусь не настільки радикальний у своїх оцінках, хоча й применшувати значення вчорашньої події не схильний.

Ітак, шо ми імеєм. Викладаю свої власні міркування, не претендуючи на всезнайство ілі оригінальність суджень.

Скоріше за все злочин вчинено дебілом-одиночкою, якому літнє сонечко добряче напекло головку. Жбурнув він гранату в атмосфері штучно нагрітого протистояння по другорядному питанню внесення яких то несущественних змін до Конституції. Повторюся – несущественних, як би хто не доказував зворотнє. Доводити зараз нічого не буду, времені нема. В любому случаї той дебіл вряд лі зуміє члєнораздєльно пояснити, шо іменно так не понравилося йому в тексті змін, шо він аж гранату кинув. Так шо Конституція тут ні при чому, всьо гораздо прозаічнєє. Що дід має на увазі.

Нєкіє ліца із Верховного Шапіто, ошибочно мнящі себе політіками, сочли вопрос внесення змін у Конституцію достаточно резонансним, шоб провести під. стінами Шапіто нєбольшой перформанс с целью поднять собі рейтинг на процентік-второй. Все це сталося на тлі непрекращающоїся боротьби за званіє главного клоуна Верховного Шапіто, в якій не на шутку зчепилися пара десятков діпутатов. Среді них є фаворити на званіє главного клоуна, всіх їх ми вчора могли бачити в дєйствії. Яке щастя бути главним клоуном шапіто дід не понімає, но тут понімать нічого не нада – еті прекрасні люди живуть у своєму світі, котрий має мало спільного із реальністю.

Поскольку званіє главного клоуна сильно привабливе, то в ход уже ідуть взривпакети і прочі громкі політичні аргументи. Вчора все пройшло б як завжди, і як уже десятки разів бувало, без особих послєдствій, єслі б у ряди «протестуючих» клоунів не затесався дебіл із напеченою головкою та з гранатою в кишені. Дебіл отой представітєль пйострого плємені фанатіков, які іскреннє полагають, шо війна іде за кондітєрську фабрику у Ліпецьку, дивіденди від якої ніяк не поділять Вальцман і Хуйло. Впрочем, слово «дивіденди» тим приматам невідоме, тому картіна міра в їхніх головах ще проще. І рішення всіх проблем тоже просте – хуйнуть у Києві гранату і всьо буде заєбісь. Плем’я це в послєднє врем’я плодиться і розмножується, бо попало на пітатєльну почву повного нежеланія хунти разговарювать з людьми і пояснювать їм що воно й до чого. І це перша причина, чому дідусь вважає хунту винуватою у вчорашній трагедії. Ідьом дальше.

Хунта і лічно Порох на протяженії послідніх полутора лєт дєйствують в худших традиціях попередніх злочинних влад, не утруждая себе необхідністю соотносить свої дєйствія з требуваніями народу. Іногда, правда, Порох виходить на сцену дємонстріруя іскусство боєвого трьопа, но тим связь власті з общественностью ісчерпується. Але подождіть, хлопці, а як же спитаться в людей? Прислушаться до чаяній народних? Ви ж у маршрутках ніколи в жізні не їздили і ваші помощніки тоже. Откуда ви знаєте про істинні настрої і ожиданія суспільства, елітою якого ви себе ошибочно щитаєте? Із даних соцопитувань? Можете смело скрутить ті дані в трубочку і засунуть їх в соответствующий слот.

Дорогая хунта, дід січас щось скаже і для тебе це може оказатися полєзним. Главна ошибка, на якій горіли всі попередні власті в Україні, ето недооцінка та щире ігнорування реальних суспільних настроїв і потреб. Замість того власть упорно концентрірувалася на боротьбі з політичними клоунами, яких чомусь вважала реальною собі угрозою. Кучма героїчеськи боровся з Лазаренком, Марчуком, Симоненком, побідив їх та ще добрий десяток дєятєлєй меншого калібру і хотів іти на третій срок, но случився Майдан, який поховав ці наївні мрії. Кучма тут же рішив, шо все це проіски Запада. Ющ енергічно (єслі слово «енергічно» вообще примінимо к Ющу) боровся з Тимошенко, і даже побідив її, но був несказанно удівльон получивши на виборах жалкі 5,6%. І тут же рішив, шо це народ оказався недостоїн його генія. Потом Яник тоже епічеськи нагнув усіх без ісключенія політичних опонєнтов, стєрільно зачистив політичне і економічне поле під себе, но до цих пір понять не може как ето він очутився в ізгнанії. Усі без ісключенія президенти неоднократно мали в своєму розпорядженні конституційну більшість в парламенті, але хрен воно їм помогло. Президенти оті также контролірували олігархов, ті їх слушалися, но щастя презідєнтам оте послушаніє не принесло. Чому так? До дошки в нас піде Петрик Порошенко, який розповість яку главну ошибку допускали попередні президенти і чому всі президентства в нас закінчуються позорно і безславно.Шо, Петрик не готовий відповідати бо не знає? Сідай і слухай, шо дід розкаже.

Главна помилка власті в ошибочном целєполаганії і в неправильній оцінці реальної ваги політичних гравців на полі. Хунта, як і всі попередні власті щитає, шо достаточно обеспечить конституційну більшість в парламенті, принудить к послушанію олігархов і буде хунті щастя. В цій схемі отсутствує такий несущественний елемент, як народ і це і є главною ошибкою хунти. Ігнорування реальних потреб суспільства, імітація діалогу власті з обществом, неодмінно призводять до стремітєльного польота українських політіков у сміттєпровід української історії.

Зараз ми тоже наблюдаємо, як хунта замість того, шоб цілеспрямовано работать на благо общества, азартно поблискує глазами і херачить яких то мелких клоунів, іскреннє щитаючи їх своїми важними політичними опонентами. Порох то схвачується з Коломойським, то вовтузиться із якимись губернаторами. А після вчорашньої гранати відімо рішив, шо настав слушний час, щоб розібратися із Шапіто. І тепер под роздачу хунти по ідеє мають попасти всякі іскусственно роздуті організації, штучно взрощені клоуни, яких дідові нічуть не жаль. Но от прижме хунта к ногтю всіх отих маргіналов і радикалов і шо? Абсолютно нічого хорошого ні для хунти, ні для суспільства не буде. Ето боротьба з фантомами. При налічії та наростанні реальних проблем, вирішувати які хунта не має ні часу, ні сил, ні желанія. Ще й говорити з народом по-людськи щитає ниже свого достоїнства.

Московський слід у вчорашній трагедії дід по зрілому размишлєнію рішив не розглядать, бо ця версія по мойому мнєнію малоймовірна. Хуйло вже відімо допер, шо єслі хунту оставить у спокойствії, то вона нанесе собі більше шкоди і ущерба, ніж способні завдать десятки спецслужб. І в цьому конкретному случаї Хуйло дето прав.

Тепер цікаво, шо ж буде далі. Все залежить від ума, фантазії та апетітов хунти і оппонірующих їй клоунів. Всі вони традиційно відзначаються великими апетитами при скудном умішке. Значить гризтимуться й далі. Шансов у всяких маргінальних політичних клоунів вистоять в борьбі з хунтою нема, хунта їх блєстяще переможе, зачистить політичне поле і…. колективно охреніє, понявши, шо убедітєльна победа над опонентами не дала хунті рівно нічого. А Порох, який наверняка так і не уяснив реальних причин політичного фіаско своїх попередників, стратегічно програє. Навіть якщо перед тим доб’ється повного контролю за конституційною більшістю у ВРУ і даже єслі приструнить всіх до одного олігархов. Це вже хожена стежка і на ній добре видніються сліди ніг Кучми, Юща, а також Яника. І всюди дбайливо розкладені граблі, на які вперті українські презідєнти упорно наступають.

Щодо прогнозів про соціальні катаклізми і грядущу громадянську війну, дідусь все ж вірить, що такого сценарію розвитку подій не буде. Особенно оголтєлих приматів із вальцманами в головах та гранатами в кишенях безперечно нада запроторить до зоопарків, щоб вони не могли просто так по вулицях ходить.

По вулицях у нас мають ходити без усякої опаски дітки, в яких сьогодні почався навчальний рік. Так сталося, що мій хресник став сьогодні першокласником і дідусь зранку прибув до нього додому, щоб наблюдать за зборами до школи, а потім і пройтися, гордо ведучи першокласника за руку. По дорозі дід дав школярикові ряд ценних порад, думаю пригодяться. Знаєте, друзі, дивлячись на діток просто душею відпочиваєш – до того вони хороші, вродливі та розумні. І хочеться вірити, що їхні покоління житимуть уже в зовсім іншій країні. Цивілізованій, високо освіченій, культурній та заможній. У політикумі якої відсоток клоунів не виходитиме за межі среднєєвропейських показників.

Зберігаєм бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю та всіх полонених, продовжуєм допомагати Армії, активно займаємся спортом і читаєм repka.club.
І слєдім, шоб віздє порядок був! А не то, шо січас

P.S. А щодо міжнародних подій детальніше опишу завтра, зараз часу нема. Там особого нічого не проісходить, разве шо Сєчін од щастя відімо напився, узнавши, шо нєфть подорожчала на 10 процентов, і цей стрибок цін случився нємедлєнно після вибуху гранати в Києві. «Вот так попёрло» – радіє Хуйло, но напрасно він радіє. В Хуйла, скільки б він не трепихався, конєчна станція по любому «Морг».

Свирид Опанасович

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here