Україна потребує легалізації добровольців

0
92

Чому на мою думку потрібна легалізація усіх добровольців та добровольчих підрозділів.

Війна – це максимальна концентрація усіх ресурсів під єдиним керівництвом. Героїзм добровольців, які, в умовах вакууму влади та слабкості Збройних Сил, відіграли ключову роль в зупинці російського окупанта, потребує належного пошанування збоку влади.
Однак, для перемоги над Москвою, потрібно максимальна концентрація усіх під єдиним керівництвом. Більше того, армія потребує наповнення добровольцям, бо вони чітко розуміють за що ця війна, яка її мета та кінцеві цілі.
Неправдою є те, що добровольці не хочуть легалізації. Добровольці не хочуть стати гарматним м’ясом під керівництвом нелюстрованого Генштабу, непереатестованих та нікчемних паркетних генералів, які не пройшли навіть елементарної перевірки на детекторі брехні. Тому поряд з легалізацією добровольців мають відбуватися процеси очищення, професіоналізації та підвищення патріотизму в керівництві ЗСУ та інших воєнізованих формувань.
Ми, свободівці, обрали для себе шлях максимального насичення нашим членством усіх воюючих підрозділів. Адже наявність хоча б одного націоналіста в підрозділі, на порядок збільшує патріотичних дух, дисципліну, а вочевидь і боєздатність цієї частини. Але головне – це світоглядна війна, війна за мізки. Адже поряд з війною з Москвою, має бути відвоювання України всередині, встановлення соціальної та національної справедливості, відновлення та збереження української ідентичності. Це і є завданням, кожного свободівця, які об’єднані в «Легіон Свободи», у якому б підрозділі вони не воюють.
Водночас, як націоналісти, ми розуміємо, що без залізного порядку і волі Москву не здолати. Колись Богдан Хмельницький прив’язав до гармати з погрозою пустити по вітру свого найближчого побратима Максима Кривоноса за порушення дисципліни і невиконання наказу. Так само поступав Роман Шухевич, який об’єднав в єдиний кулак всі добровольчі підрозділи. Тих хто не хотів воювати під єдиним командуванням роззброїв, тих, хто чинив спротив розстріляв. Саме тому такою успішною і організованою була багатолітня боротьба УПА про московських окупантів. Сьогодні мої побратими з «Карпатської Січі» проходять легалізацію. Думаю – це буде на користь і країні і добровольцям. Країна отримає мотивованих, світоглядових та вишколених бійців, а добровольці доступ до більш серйозних видів зброї.
Паралельно має йти серйозна законодавча робота про створенню справжньої української армії та обороноздатного суспільства, а не перемалюванню залишків совєцької армії. На жаль, тут так звані комбати, вожді і провідники проявляють пасивність і бездіяльність. Можу про це говорити, як екс-член комітету з питань національної безпеки і оборони, за спиною якого кожен третій комітетських закон в минулому скликання. Друзі комбатанти, повірте законодавча світоглядова війна не менш важлива, ніж війна в окопах. Бо тоді навіщо було йти в парламент?
Вірю, що саме українська армія насичена українськими націоналістами після перемоги над Москвою здійснить і Українську реконкісту….

Юрій Сиротюк