Тільки наша команда бореться за права селян

0
101

У питанні землі – ключовому для майбутнього України – у мене з Президентом Порошенком світоглядний конфлікт.

1. Президент хоче, щоб сільгоспземлями розпоряджалися, а насправді дерибанили за хабарі, контрольовані ним райадміністрації. Я наполягаю, щоб землями розпоряджалися громади.

2. Ми переконані, що господарем на нашій землі має бути фермер, а не латифундист, тому пропонуємо легалізувати сімейні ферми і дати їм і податкові пільги для становлення і розвитку.

3. Ми пропонуємо автоматично звільняти від земельного податку незахищені верств населення: людей з інвалідністю, багатодітних сімей, пенсіонерів, чорнобильців та інших категорій, а Президент хоче, щоб люди доводили це своє право.

4. Ми добиваємся реалізації права на отримання землі працівниками соціальної сфери на селі, а також розподіл землі між колишніми працівниками дослідних господарств і радгоспів.

5. З метою уникнення зловживань і шахрайства ми пропонуємо надати право на безоплатну приватизацію 2 гектарів землі за умови проживання у селі не менше трьох років.

6. Агро-хімічна паспортизація – механізм збереження родючості грунтів. Штрафи орендаторам, які виснажують землю.

7. Запобігання рейдерству: обов’язкове нотаріальне посвідчення земельних угод під відео-фіксацію.

8. Публічність дій розпорядника землі, розміщення повної інформації на веб-ресурсах, щоб її отримували ті, хто дійсно на має на це право, а не в таємному режимі, як зараз. Оце і єреальна боротьба з корупцією!

9. Безплатна правова допомога для селян-власників паїв, щоб захистити їх від рейдерів.

Реалізація наших ініцатив зробить українців реальними власниками землі і буде початком відродження українського села!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here