Тарута кинув на призволяще краєзнавчі музеї Донеччини

0
241

Привіт Таруті

Три музеї, які були філіями Донецького обласного краєзнавчого музею, але на відміну від самого музею знаходяться на підконтрольних Україні територіях, понад рік не отримують зарплату. Це тому, що вони фінансувалися через Донецьк. Чиновники наші про них забули і лише з приходом Жебрівського почався процес перереєстрації музеїв, в тому числі йдеться про музеї Прокоф’єва і Немировича Данченка.
Щойно спілкувався з завідуючою музею Прокоф’єва Ольгою Пузіковою. Справді, понад рік 10 працівників реально працюючого музею без зарплат((((
Питаю: як же ви живете!? Відповідає: А кому зараз легко? Віримо, що усе налагодиться….
Пліткували, що їм, як підконтрольним Донецьку, зарплату платило бандформування ДНР. Співробітники сміються : та що ви…
В іншому музеї – Немировича Данченка – ситуація аналогічна тільки співробітників там не 10, а 6. Дуже літній директор нещодавно звільнився тому я з ним не говорив, але жителі говорять, що він людина дуже патріотична, проукраїнська і тому не грузив своїми проблемами вдаду, сподіваючись, що усе якось вирішиться…. А оскільки були проблеми з не платою за електроенергію, зайшов підтримку у місцевих чиновників на підключення струму від іншого джерела – від табору.
Слава Богу, тепер ДонОВЦА і Жебрівській згають про пробле у і обіцяють її вирішити. От тільки не знаю чи зможуть навіть вони нарахувати заднім числом зарплату за минулий рік?
І, нарешті, про третій музей – музей Великоанадольського лісу.

Олександр Бригинець

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here