Судові реформи Порошенка призведуть до повного свавілля прокуратури

0
73

Робоча група з питань судової реформи при Президентові України запропонувала внести зміни до Конституції і позбавити Верховну Раду права висловлювати недовіру генпрокурору.

В Україні, де генпрокурор призначається Президентом і виконує його вказівки, часто не законні і політично мотивовані, відсутність можливості парламенту висловити недовіру генпрокурору призведе до свавілля прокуратури і встановлення диктатури Президента, який використовуватиме прокуратуру для розправи з політичними опонентами. Пропоную Президенту підтримати мій із Єгором Соболєвим законопроект про призначення генпрокурора за результатами відкритого громадського конкурсу. Це дасть можливість мати реально незалежного генпрокурора як від Президента, так і від парламенту.

Фракція Радикальної партії продовжує збирати підписи депутатів за відставку Шокіна. Вже є 112 підписів. Не вистачає 38 (треба 150), щоб Рада розглянула це питання. Досі не підтримали нашу ініціативу фракція Батьківщини, більшість БПП і НФ. Друзі, вплиньте на депутатів, які кришують генпрокурора.

Олег Ляшко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here