Путін повернеться до переговорів лише під тиском Заходу

0
84

За три місяці після підписання мінських домовленостей жоден із пунктів не працює, точніше російська сторона не виконала жодного з них.

Наразі ключове питання для Росії — це зняття санкцій. На зустрічі держсекретаря США Джона Керрі з російським диктатором, яка пройшла в Сочі кілька днів тому, якраз це питання і обговорювалося. На переговорах Керрі заявив, що пом’якшення або скасування санкцій проти Росії країнами Євросоюзу і США можливо лише у випадку повного дотримання Мінських угод. Але, як і слід було очікувати, переговори були «ні про що», обидві сторони залишилися при своїй думці.

Зі свого боку скажу, що сильно сумніваюся в тому, що російська влада планує виконувати мінські домовленості, але і не виключаю, що за умови тиску міжнародних партнерів Путін може повернутися до Мінського договору як до способу «зберегти обличчя» і уникнути подальших санкцій.
Вважаю, що ми і так вже занадто довго чекаємо дотримання угод, якщо санкції та міжнародний тиск так і не подіють на Росію, тоді й ми повинні відмовитися від виконання договору повністю або частково до тих пір поки виконані нами пункти не будуть виконані країною агресором.

Сергій Скуратовський