Приїзд Байдена показав колоніальну самосвідомість українських політиків

0
53

Приїзд Байдена показав проблему колоніальної самосвідомості українських політиків

Головною топ-темою тижня став приїзд Байдена до Києва. Усі обговорюють виступ поважного американського посадовця. Перше – нечувані заходи безпеки, які ввели спеціально для дяді Байдена: спецслужби США окупували готель”Хайят” і Софіївську площу, у ВР знову згеньбували правами журналістів, які повинні були спеціально для призду посланця дяді Сема акредитуватись. Та й то – у ложу преси та кулуари їх все одно не пускали. Одним словом – повна холопська залежність недополітиків. Таке я бачив у 2001 році у Харкові, коли до столиці Слобожанщини прилетів Путін на зустріч із Кучмою. Наші спецслужби дозволили розставити по контрольних точках російських снайперів, а каналізаційні люки центральних вулиць Харкова забетонували або укатали асфальтом!

Однак, найбільше здивувала реакція українського політикуму: на кількаденні вказівки Джо Байдена українські високопосадовці, прем’єр Яценюк та президент Порошенко кривилися або кивали головою. Байден вказував кого знімати і що треба робити нам! Незалежній країні! Я критикував і критикуватиму Порошенка і Яценюка, Шокіна, але яке право чиновник з іншої країни має право вказувати НАШИМ чиновникам і політикам що робити? Якби таке сталося, наприклад, у незалежній країні – одразу почався б міжнародний дипломатичний скандал. Подібні заяви були б розцінені як втручання у внутрішню політику країни! Навіть попри те, що США є союзниками. А наші мовчки чухають лоби, Яценюк панічно втікає, Порошенко кривить табло, а всі по-холопськи слухають промови Байдена.

Звичайно ж, мати союзником дядю Сема краще, ніж упирський Кремль. Поки що, однак, усі ми знаємо, що США так само захоплюють контроль над слабкими країнами, де немає своїх еліт. А у нас їх немає. Ці люди не звикли мислити державницьки і стратегічно. Вони не знали що робити з країною, коли отримали її у 1991-у, продали за копійки третій у світі за потужністю ядерний потенціал, і всі 25 років займалися лише вигадуванням схемами розкрадання.

Відтак, ці недолюди-недополітики знову шукають впливового дядю, під якого можна лягти. Вони не хочуть зробити Україну незалежною країною, міжнародним гравцем. Тому, з цими цинічними баригами, ми можемо розраховувати лише на статус неоколонії-недодержави, бидлоеліта якої буде шукати гешефти на протиріччях Кремля або Вашінгтона. Про вплив на геополітику і вихід у сфери міжнародної дипломатії з такими унтерменшами годі сподіватись.

Сергій Вакула

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here