Причини і наслідки самогубства бізнес-партнера Азарова, Ігоря Сутуленка

0
125

Вчора польотом з вікна власної квартири в слід за Чечетовим і Пеклушенком поповнив пекельну сотню колишній керівник “Укрексімбанка” і член наглядової ради “Ощадбанка”, бізнес-партнер втікача екс-прем’єра Миколи Азарова, Ігор Сутуленко.

Слідчим органам як на мене треба не обмежуватися версією самогубства Сутуленка а ретельно вивчити, що ж насправді відбулося в помешканні колишнього банкіра Азарова. Справа в тому, що на відміну від Чечетова і Пеклушенка, Ігор Сутуленко не мав найменших причин для самогубства. Після Революції Гідності Сутуленко як і його шеф Азаров переховувався за кордоном. Він мав достатню кількість ресурсів, щоб ніколи не повертатись в Україну і жити за кордоном в своє задоволення. Ігор Сутуленко мав в Україні лише одну проблему. На ньому і його близьких родичах були оформлені значні частки або цілковите право власності на велику кількість над дорогих об’єктів нерухомості і знакових підприємств. Наприклад Сутуленку належала частка заводу “Арсенал” в центрі столиці, величезна логістична база під Броварами, елітні будинки відпочинку в Одесі та на Закарпатті і це тільки невеличка частка майна яке прямо чи опосередковано належало цьому екс-регіоналу.

Пишу я це не як просто політик, що дає оцінку гіпотетичному самогубству соратника одіозного Азарова а як народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка який більше року займався розслідуванням зловживань Ігоря Сутуленка які дозволили йому в часи президентства Януковича привласнити частку заводу “Арсенал” та інших об’єктів промисловості і нерухомості. Я звертався з відповідними заявами про злочин до МВС, СБУ та Генпрокуратури. МВС навіть порушувало за моєю заявою кримінальне провадження.

Зараз після того як Сутуленко загинув в мене виникло ряд питань на які мають відповісти відповідні силові структури. Необхідно з’ясувати: коли і чому Ігор Сутуленко з’явився в Україні? Чи викликали його на допити і якщо так то в якій якості українські силовики? Хто після чи перед смертю Сутуленка став власником чи співласником підприємств та нерухомості яка йому належала?

Особисто я твердо переконаний, що справжньою причиною смерті Ігоря Сутуленка стало бажання перерозподілу його підприємств та нерухомого майна. Відповідь на всі ці питання мають дати українські правоохоронці до яких я вже сьогодні направлю відповідні депутатські звернення.

P.S. Питання незрозумілої смерті соратника Азарова, Ігоря Сутуленка в другу річницю Революції Гідності є надзвичайно актуальним адже дає пряму відповідь як розслідуються корупційні злочини найближчого оточення Януковича і Азарова.

P.P.S. Схоже, що справу гибелі Сутуленка спробують видати за звичайне самогубство невдахи-регіонала. У зв’язку з цим прошу якнайширше поширити оприлюднену тут інформацію. Далі буде…

Ігор Мосійчук

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here