При владі сьогодні не олігархи, а ганебні бариги

0
80

Я зрозуміла: ті, хто у нас при владі, негідні називатися олігархами.

Казати, що Україною правлять олігархи – це безпідставно ображати авторитетних діячів з Латинської Америки, які нічого поганого нам не зробили.

Ім’я тим, хто нами зараз править – “позорні баригі”.

Олігарх – це значною мірою політик, який думає про власний престиж. Бариги ж думають виключно про одномоментне наповнення власних кишень; майбутнє, навіть найближче, їх не цікавить. У них гіпертрофований хапальний рефлекс, який спрацьовує навіть тоді, коли хапання завідомо дуже швидко призведе до проблем. Мабуть, кожен з них певен, що в крайньому разі встигне втекти.

Два приклади типової поведінки “позорних бариг”:

1. У договорі про постачання електроенергії на територію Криму тимчасово окупована АР Крим фігурувала як “кримський федеральний округ РФ”. Демчишин сказав неправду, коли заявив, що у договорі цього не було. Бо якби справді не було, фотокопію договору він негайно опублікував би, щоб припинити скандал і відвести від себе обвинувачення. А якщо її не публікують – це означає, що або “федеральний округ” фігурує в обох копіях контракту (українській і російській), або, як мінімум, лише у російській (підписаній представниками України) – і росіяни цю свою копію негайно опублікують, якщо українці опублікують свою.

Виходить, що Україна, вимагаючи від цілого світу визнавати Крим українською територією, сама визнала його територією Росії. А чому?

Бо “позорні баригі”, підписуючи будь-який документ, уважно читають його тільки в частині цифр (бо саме там міститься відповідь на єдине питання, яке їх цікавить – скільки вони з цього матимуть). Все решта для них них абсолютно неважливе бла-бла-бла. Якщо договір з економічної точки зору для бариги вигідний, він підпише його, навіть якщо у графі “підпис” до слова “Міністр” росіяни навіщось допишуть “Козел”.

2. Про те, що Україна під час війни купувала вугілля у бандитів, що керують окупованими українськими територіями, ми дізналися лише тоді, коли ці бандити відмовились продавати нам вугілля через енергетичну блокаду Криму. До цього вважалося, що ми не ведемо з ними торгівлі.

Логіка нормальної людини: на українські гроші колаборанти озброюватимуть і годуватимуть бойовиків, які вбивають і далі вбиватимуть наших українських солдатів.

Логіка “позорного бариги”: завозити вугілля з Донбасу легше, швидше і дешевше, ніж з Південної Африки. Значить, вугілля треба купувати на Донбасі.

За цією ж логікою, купувати речі треба не в магазинах, а ходити на бандитські “малини” і купувати їх там у злодіїв і грабіжників, бо вони продають дешевше. Власне, бариги так і роблять.

І таких прикладів безліч. Бариги на всіх рівнях так влаштовані, що не здатні робити те, що їм особисто економічно невигідно. Тому від такої їхньої поведінки врятують тільки речі, явно їм невигідні – які супроводжують справжні революційні перетворення і пов’язані з освітленням, в тому числі на вулицях.

Олена Білозерська

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here