Проблема російських спецслужб полягає у низькій якості виконання будь-якої роботи

0
126

Отруєння Скрипаля це черговий “прокол” в роботі російських спецслужб. Але одночасно і ілюстрація проблем з безпекою в цивілізованому світі.

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей готується офіційно звинуватити Росію у причетності до отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його доньки.

З кожним днем ​​все більше доказів того, що це було не просто отруєння, а хімічна атака на британське місто Солсбері. Якщо британським спецслужбам вдасться довести російську причетність до злочину, можуть бути запроваджені нові санкції з боку Великої Британії і Європейського Союзу.

Росія знову порушила “червоні лінії”, знову опинилася за кордоном здорового глузду. І в цьому сенсі ситуацію із отруєнням Скрипаля можна порівняти зі знищенням російськими військовослужбовцями пасажирського літака в небі над Донбасом – саме після цього було запроваджено нові санкції Заходу.

Санкції, що були набагато серйознішими за ті, що ухвалювали після анексії Криму та перенесення війни на український материк.

Можуть сказати, що в Кремлі не бажали збивати “Боїнг”, що це сталося помилково. Що справжньою метою був український військовий літак. Ну так на резонанс через отруєння Скрипаля теж не сподівалися. Був розрахунок на те, що колишній розвідник просто помре від незрозумілої хвороби і ніхто нікого ні в чому не запідозрить.

Проблема Росії і її влади – в тому, що якість виконання будь-якої роботи залишає бажати кращого. Так було в радянські часи, так відбувається і зараз. Те, що отруєння Скрипаля не пройшло непоміченим – це черговий “прокол” в роботі російських спецслужб.

Але одночасно – це і ілюстрація благодушності Заходу і проблем з безпекою в цивілізованому світі. Якщо російські розвідники можуть влаштовувати справжню хімічну атаку на мирне британське місто – то що на Заході з інструментами захисту від терору і диверсій? Саме тому в Лондоні так болісно реагують на новий злочин Кремля і хочуть адекватного покарання.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here