Політики без масок: "Темні сторони" депутатки Київради Рени Назарової

0
90

Саме такі назви, через «або», мали більшість ефірів «Київського форуму» з Реною Назаровою впродовж останніх п’яти років. Але зараз вже мало хто пам’ятає, про що були ті ефіри і з чого взагалі було свого часу стільки шуму та реклами.

 

1Аж ось читаємо на Телекритиці, що «вона повертається»! На ТРК «Київ» з’явиться «Київський ринг з Реною Назаровою».Дізнатися, що то за фенікс відроджується з попелу – таке питання керівництва зібрало нас в журналістське розслідування.

Зазвичай доля по-справжньому незалежного тележурналіста не є об’єктом заздрощів коллег. Адже за незалежність приходиться платити роками поневірянь по другорядних каналах. Але це не про нашу героїню. Впливові або грошовиті спонсори одразу зуміли знайти спільну мову з Реною. Ефір на державному телеканалі, де і 1000 доларів – великі гроші, одразу відкрив немолодій вже тележурналістці можливість спілкуватися з можновладцями і поповнювати свій записник їхніми телефонами. Литвин, Яценюк, Мороз – декілька підлабузливих ефірів з ними – і ти потрапляєш в політичну тусовку. І не тільки потрапляєш заради кар’єри – Рені Назаровій випав шанс знайти собі там і чоловіка. Спонсори – спонсорами, а Юрій Збітнєв – екс-кандидат в президенти, що живе у власному будинку на 600 кв метрів, їздить на великому БМВ та возить коханих жінок по декілька разів на рік на курорт – це саме те, про що мріяла журналістка Назарова.

Але симпатичних тележурналісток багато, чому саме Назарова змогла пробитися в київський політикум?

Відповідь проста. Рена завжди вміла зробити в ефірі те, що від неї хотів спонсор. А спонсори, як і чоловік, хотіли повернутися в політику.

І ось вже на фоні критики Попова, Назарова заводить спонсорів до Кличка. Фейкова передвиборча кампанія з «ядерним могильником» у Верховну Раду проти особистого ворога Віталія Кличко – Дмитра Андрієвського – відкриває їй та її керманичам двері до високої політики. Поїздки по Європах на боксерські бої Кличків, дружба з Ковальчуком, можливість надання ефірів однопартійцям – і ось вже Назарова без будь-яких зусиль – депутат Київради. Причому як: Кличко, Странніков, Назарова – так виглядає перша трійка кандидатів блоку Кличка до Київради!

Але жадність – не має меж. І Збітнєв до титулу «чоловік Рени Назарової» вирішує додати звання неофіційного власника телеканалу Київ. Коротка казочка за декілька місяців про Суспільне телебачення Києва у виконанні політтехнологів Рени, гламурні борди під час війни – і мрія майже стає реальністю.

Але не такі вже прості хлопці Кличко, Рябікін та Ніконов, їх на чарівну посмішку погладшавшої журналістки не купиш. А витрачати гроші на політику Збітнєв не звик. Та й спонсорам чекати п’ять років набридло, адже у вересні 2014 року Кличко всю «гвардію Ковальчука», в тому числі і Назарову, від виборів до ВР усунув.

І ось вже Назарова самотньо та беззмістовно сидить на сесіях Київради, іноді озвучуючи безглузді ініціативи «жінок Київради» на кшталт етичного кодексу депутатів.

За останні пів року колись бойова київська активістка «Київського форуму» Рена Назарова без керманичів та грошей перетворюється в Київраді чи не найпасивнішу депутатку, яка не проводить через сесію жодного рішення. І це у той час як її невіртуальна колежанка – Олена Єскіна – за два місяці стає чи не найактивнішим борцем за права киян.

І аж тільки зараз стало зрозумілим таке мовчання нашої героїні. За відсутність критики недолугої київської політики Кличка з боку Назарової, останній винагороджує бувшу активістку: вмовляє свою куму – директора ТРК Київ – виділити Рені годину ефіру на тиждень. Починається чергова спроба невдахи Збітнєва та таємничого спонсора Назарової увійти до київського політикуму. Але чи залишились ще такі наївні кияни, що повірять знову цим віртуальним персонажам?

На порозі нові часи і старим персонажам – Кличко, Назаровій, Збітнєву – навряд чи щось світить вже цього жовтня на київських виборах. Адже ми, кияни, поступово трезвішаєм від солодкоголосих обіцянок людей з минулого.

Давайте візьмемо за правило: по справах судити їх. І тоді ніякі назарови не зможуть більше потрапити до київської влади. А кумирами столичних мешканців стануть Єскіна, Андрійко, Головня, Вовченко, Михайленко та всі ті інші депутати, які реально борються з київською провладною мафією.

Єгор Єгоренко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here