Нинішні урядовці з останніх сил намагаються втриматися при владі

0
81

Уряд активно працює над схемами свого збереження у владі.

Насправді, для цього треба би було покращити свою ефективність, налагодити системні реформи в інтересах громадян і головне – першим пріоритетом ставити не збільшення корупційних доходів, а виконання своїх посадових обовязків. Натомість вибрані інші методи. Перший – максимальний піар. Піаряться премєр, міністри та претенденти на місце премєра. Як правило, іде змагання, хто сильніше плюне в сторону Росії. Рецептів виходу з економічнох кризи не пропонується.
Наступне – всі шукають американського «даху» напередодні приїзду Байдена, намагаються вгадати, як саме вгодити високому гостю. Судячи по заявам – не вгадали.
І основний спосіб відволікання уваги на негодний обєкт – зміна структури уряду. Під час річного звіту про роботу замість аналізу помилок премєр презентуватиме нову структуру уряду. Тобто, знову переставляння ліжок як рецепт підвищення ефективності. Насправді, механчне обєднання кількох міністерств в одне не дає ні управлінського, ані економічного ефекту. Маленькі підприємства стануть юридично департаментами у великих. Працювати в них залишаться ті самі люди в тих самих кабінетах. Міністри стануть замміністрами і так само сидітимуть у своїх кабінетах. На два місяці встановиться хаос у перепогодженні документів та перепризначенні персоналу. Протягом року діятимуть ліквідаційні комісії, які будуть закривати борги та тримати в штаті декретних працівниць. Єдиний результат – навколо стола засідань на Грушевського сидітиме на 5 чоловік менше.
Насправді, адміністративну реформу треба проводити шляхом радикального скорочення функцій в кожному відомстві, відміни тисяч застарілих та непотрібних нормативних актів, запровадження електронного рядування, дерегуляціі економічної діяльності. Це приведе до серйозного скорочення персоналу і підняття зарплат тим, які залишаться.

Ігор Попов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here