“Нова індустріалізація”

0
111

Уряд імітує діалог з промисловцями так само, як і промполітику загалом. І вони це розуміють дедалі більше. Свідчення цього – відсутність в залі ТПП більшості знакових виробників. Я теж не пішов туди, бо це суцільна імітація!

Команда РПЛ разом з роботодавцями, виробниками, підприємцями давно визначили пріоритетні для розвитку української промисловості ініціативи –

#ПромПакетРеформ:
#ІндустріальніПарки
#БезкоштовнеПриєднанняДоІнженернихМереж
#ЕкспортноКредитнеАгентство
#КупуйУкраїнськеПлатиУкраїнцям

Премє’р “плаває”, відповідаючи на конкретне питання львів’ян про індустріальні парки.

Мовчить про експортно-кредитне агентство, яке він мав створити ще влітку минулого року (!) і на яке Рада виділила 200 млн грн на цей рік.

Заперечує необхідність створення в Україні власного банку розвитку, відповідаючи на питання з залу.

Не згадує про революційно нову модель приєднання до інженерних мереж (ЗПУ №6671-д), яка знімає один з найбільших інвестбар’єрів нашої економіки.

Ані пари з вуст про найважливіший економічний законопроект “Купуй українське, плати українцям” (ЗПУ №7206).


Схоже, Volodymyr Groysman все більше намагається “пливти за течією” в чужому фарватері. Заграючи з іноземним партнерам своєю місцями неоліберальною, місцями абстрактною риторикою. І все менше робить спроби якісно змінити ситуацію в промисловості і економіці. Не розуміє реальної ситуації? Не відчуває сили? Не вірить, що вдасться? Але незалежно від причин ця імітація є неприйнятною!

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here