На світлу пам’ять Віктору Саєнкові й всім загиблим героям

0
157

Дев’ятого травня 2014 року загинуло шестеро українських патріотів, які боронили український Маріуполь від “руського міру”. Серед них – підполковник Віктор Саєнко. Це останнє відео в його житті.

Начальник ДАІ міста Маріуполя Віктор Олександрович Саєнко служив Україні в той час, коли більшість так званих правоохоронців або саботували свої обов’язки, або взагалі стали на бік “ДНР”.

Під час штурму УВС Маріуполя проросійськими силами 9 травня підполковник Саєнко був серед тих, хто до останнього відбивався. Коли будівля вже горіла – вистрибнув з третього поверху і при цьому лишився неушкодженим. Однак, на жаль, автомобіль, у який він сів, був вже оточений сепаратистами, від яких він отримав три кулі і помер від поранень, несумісних з життям.

Вікторові Саєнку був всього 41 рік. У нього лишилися дружина і троє синів…

За п’ять днів до його загибелі я мав честь познайомитись з Саєнком. Він був чудовою світлою людиною, справжнім бійцем по натурі, щиросердечним патріотом. Віктор повністю ламав стереотипи про “даїшників-корупціонерів”. Певен, Ігор Мосійчук, у якого в той день був день народження, та багато інших людей, хто знав Саєнка, підтвердять мої слова.

На цьому відео, яке я зняв 5 травня 2014 року в одному цікавому місці біля Маріуполя підполковник Саєнко – посередині кадру в смугастій сорочці. Ліворуч від нього – Олег “Доктор” Odnorozhenko. Праворуч – Володя “Гуманіст” Шпара. На передньому плані – жвава дискусія Олег Ляшко з тодішнім начальником УВС Маріуполя генералом Валерієм Андрощуком. До речі, Валерій Миколайович – теж надзвичайно достойний чоловік. Не зрадив Присязі на відміну від більшості своїх підлеглих. Коли вата штурмувала УВС – відстрілювався особисто. Був у полоні терористів. Чудом лишився живий.

https://www.facebook.com/Andriy.Lozovyi/videos/2469651833060532/

Також 9 травня 2014 року в бою за Україну загинули:

Родіон Добромолов, “Азов”.

Сергій Демиденко, командир Дніпропетровського батальйону тероборони.

Богдан Шлемкевич, сержант міліції.

Олег Ейсмант, солдат-доброволець 20-го батальйону Збройних Сил України.

Михайло Єрмоленко, міліціонер-прапорщик.

Вічна слава нашим Героям!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here