Мінські домовленості не вирішують питання миру на Донбас

0
201

Про зустріч 24 серпня в Берліні.
Порошенко, Меркель, Олланд мають зустрітись 24 серпня в Берліні без путіна і вже публічно озвучені питання, які будуть обговорюватись. Серед яких, виконання мінських домовленостей, угода про асоціацію України з ЄС, питання безвізового режиму, анексія Криму.По результатам зустрічі ніякого документу не планується підписувати.
Але, головним результатом, на мою думку, буде сценарій розвитку подій на Донбасі, який узгодять. Є два основних варіанти такого сценарію.
Перший, нічого не змінюється і мінські домовленості залишаються основною для вирішення питання Донбасу.
Цей варіант, вже вичерпав себе і про це говорять все більше політиків і все частіше. Такий сценарій несе велику загрозу для України в майбутньому, а саме, визнання “лнр” і “днр”, що автоматично переводить російсько-українську війну у площину внутрішнього конфлікту і це буде також стосуватись Криму. росія заявить, що в Криму народ зміг мирно визначитись з своїм майбутнім, а на Донбасі хунта, карателі воювали проти свого народу і не давали це зробити. Про які перспективи повернення Криму можна буде говорити взагалі?
Другий, Порошенко доводить своїм партнерам, що мінські домовленості не вирішують питання миру на Донбасі , не виконуються з боку росії і її сателітів і потрібно шукати додаткові можливості. Як варіант повернення до “женевського формату” переговорів. Це дасть можливість у песпективі зробити росію відповідальною за перемир’я на Донбасі, у випадку підписання з цього питання докумену учасниками “женевського формату” і зніме з порядку денного легалізацію “лнр” і “днр”
P.S.Дуже хочеться вірити, що саме другий варіант буде ініційований Президентом України.

Виталий Бала

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here