Кремль не збирається поступатися у питанні військовополонених

0
76

Доброго ранку, друзі.

Одразу хочу вибачитися за вчорашній прогул, який случився в силу непредвідєнной загруженності діда на роботі. Ні зранку, ні потом времені вже написать обзор не було. Тому нема другого виходу, як об’єднать собитія послєдніх днєй в одному обзорі, которий я і предлагаю вашему просвещонному вніманію.

Привично заварюєм собі каву або чай і солідно вмощуємся перед екранами комп’ютерів. Тільки клавіатуру не облийте, як це з дідом неоднократно случалося. Ітак.

Начне дід, як обично з діла Наді Савченко, де новостєй особих нема, кроме того, шо відношення Кремля до полонянки, як і до всіх бранців остається незмінним. А значить, підстав щитать, шо Кремль созрел к уступкам і благоразумію також немає. А це в свою очередь означає, як пишуть в кулінарних книгах, шо варить Хуйла нада й дальше, до готовності. Соль і спеції по вкусу.

З кулінарним мнєнієм діда солідарна і повариха Меркель, а также всі 27 поварят ЄС включая грецького практіканта Ципраса та угорського второгодніка Орбана. Які на вчорашньому самміті єдіногласно постановили – Хуйло сируват, нада варить і дальше. Мінімум полгода.

Хуйло нишком визираючи з кастрюлі понадіявся було, шо на кухні ЄС завелися смутьяни, які нишком загасять під ним вогонь, но хазяйновита і расторопна бундесфрау була на чеку. Кришечку приподняла, поварьошкою варево помішала, принюхалася і наказала вкинуть щепотку-другу перцю. Поварята з Бельгії, Франції і Австрії вкинули сразу три жмені спецій, об’явивши про арешт російського госімущества, після чого бундес-повариха промовила – генуг! Закрила кришку, піддала вогню і пошла звонить в Київ уважаємому Петру Алєксєєвичу. Шоб обсудить меню на стогоднішню встречу міністров іностранних дєл нормандської четвірки.

Тєм временєм Хуйло продолжає робить вигляд, шо йому аніскілєчки не жарко, а даже приятно. Наговорив всякої муті на Петєрбурзьком економічном форуме, хвалячись, шо готов широко открить кришку кастрюлі, шоб усі желающі інвестори могли в неї залізти і разом з ним там варитися. Натужность і нєкотору наігранность Хуйла відмітили всі, хто його бачив на тому форумі, а серйозні кулінарні аналітіки скептично хитають головами і спорять лише по одному вопросу – год ілі два? В смислі, скільки по времені нада ще держать вогонь під кастрюлєю Хуйла до його повной готовності. Нєкоторі совітують іспользувать скороварку, но другі їм возражають, шо в Хуйла повні кишені ядєрних гранат – рвонути може і всю кухню забризгає. Одмивай потом.

Вместє с тєм, варящийся в булькающем бульоні Хуйло, начав потіхоньку пускать пузирі. Дід обращає вніманіє, шо один за одним прозвучали три резонансні інтерв’ю, в яких наблюдатєлі відмітили лише отдєльні яркі висказуванія, не удосужившись їх об’єднати та виложить сказане в єдиний пазл.

Мова йде про інтерв’ю Патрушева Комерсанту, Іванова Файненшл Таймс і нашого всєобщого любімца Януковича ВВС. Еті господа мінімум полгода сиділи на днє кастрюлі затихарившись і нє отсвечівая, а тут раптом всі втрьох всплили і наговорили всякої всячини. Вооружаємся вилками з нєржавейки і попробуєм нєбрезгліво розібратися, шо вони такого наговорили.

А наговорили вони багато разного бреда, чому удівляться не слід. Патрушев оказується уміє читать мислі Олбрайт, Янукович мечтає вернуться в Україну, а Іванов назвав опасєнія прибалтійських стран “бредом сівой кобили”. – Кобили? – встрепенувся Лавров. – Какой кобили? – і ревніво подивився на Іванова. Іванов уклонілся от ответа, а Лавров не став допитуваттся, бо йому нада срочно в Берлін. Де його ждуть три наєздніка з Германії, Франції та України.

Однако, сам факт одновременного всплитія двох прібліжонних і одного подлєжащого Хуйла на інформаціонну поверхность може свідчити, шо в Кремлі начало крепко припікать, тєрпеть больше нєту сіл. Якщо відкинути словесний понос, яким ота троіца щедро задристала ефір і вичленити главну суть ними сказаного, то виходить, шо Кремль троєустно посилає Западу слєдующий месседж: Донбас – часть України, а всі проблєми від нєжеланія хунти разговарювать напряму з Донбасом.

Сказане все це накануні очередной берлінськой встречі міністров України Германії, Франціі і РФ, а также одновременной встречі рабочих груп по виконанню мінського договорняка. По нєкоторим сведєніям, всі сторони настроєні решітєльно і сьогоднішні встречі теоретично можуть ознаменуваться цікавими практичними результатами.

Дід подозреває, шо суть переговоров в Берліні крутитиметтся сьогодні січас вокруг достіженія приблизно такого договорняка: Хуйло іде на повернення плєнних і на прекращеніє огня в зоні АТО (який останні дні заметно посилюється, а обмін полоненими давно прекратився), а хунта соглашається вступить в прямой контакт із лідєрами ДНР-ЛНР с целью ісполнєнія одного з ключових пунктів Мінська-2 – коністуціонна реформа в Україні.

Єслі в Берліні сьогодні будуть досягнуті якіто намйотки на прогрес і хунта скаже сором’язливе “так”, то ми почуємо і про результативну встречу рабочих груп в Мінську, які вдруг договоряться про обмін полоненими і припинення вогню. А дальше побачим фотографії сидящих за одним столом представітєлєй хунти та лідєров ДНР-ЛНР, которі п’ють чай та разговарюють на тєму децентралізації, особого статуса Донбаса і всьо такоє прочеє.

Хуйло, якому добряче припікає, за останній год позбавився ряда ричагів шантажа. Во всяком случаї, газовий шантаж уже не джйствує. І зараз Хуйло може шантажірувать хунту єдінственним оставшимся в нього серйозним козирем – угрозою масштабного возобновлєнія боїв в АТО. На шо, однако, нє єдіножди получав від американців чоткі месседжі – тіки рипнешся, падло, як получиш по загривку со всєй нашей англосаксонской нєнавістью. Ану, ісполняй Мінськ-2, глаза б наші тебе не бачили!

Хотя, возможно Хуйло, науськіваємий Мудачуком, щитає, шо Янукович в качетсве лідєра ДНР-ЛНР тоже сильний козир у грі із хунтою та Западом. Шо являється повною глупостью в стилі Мудачука – худшого хода в цій грі для Кремля не придумать. Тож дід доже з інтєресом наблюдає чи наважиться Хуйло на подобну глупу авантюру.

В общем, на сьогоднішній день з обох боків продовжується прощупиваніє серйозності намереній сторон іти на крайні мери. Вдаватися до яких Запад дуже не хоче, а Хуйло боїться. Чим закінчиться сьогоднішній раунд переговорів в Берліні, який є важним, но ісключітєльно тактичним етапом, пока не ясно. Але в етом і прелєсть реальной політікі. Єслі хунта уверена в своїх силах і знає, шо видержить воєнний натиск Хуйла, то сьогодні ми почуєм громкі жалоби Лаврова, шо хунта не слишіт свой народ, раскаливаєт свою страну і тд, і тп, і-го-го. Наблюдаєм.

Зберігаєм бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю та всіх полонених, продовжуєм допомагати Армії, активно займаємся спортом і читаєм repka.club.

І слєдім, шоб віздє порядок був! А не то, шо січас

Свирид Опаансович