Конфронтація між Путіним та Євросоюзом загострюється

0
118

Доброго ранку, друзі! Надворі в нас середа, третій день літа і ето прекрасно.

Заварюєм довгожданну ранкову каву, або ароматний чай, підсовуєм ближче до себе тарілочки з печивом і приступаєм.

Околокремльовська правозащитна шушера ходить в камеру до Наді Савченко, як на роботу і вчора баснями про користь здорового харчування Надю развлєкали доктор Ліза та нєкто Федотов. Надя почуває себе добре і розважається читаттям состряпаного проти неї діла в 24 томах по 300 сторінок кожний. Шушера трохи попіарилася в пресі і доложила Хуйлу, шо в Наді залізне здоров’я. Хуйло облєгчонно видохнув. Обращає на себе вніманіє зміна в тональності руссіш-пропагандонів, которі сообщаючи про відвідання Наді пишуть не про “преступніцу”, “обвіняємую”, або “грязную убійцу”, а кажуть, шо доктор Ліза і нєкто Федотов “посетили девушку”. Далекоідуших висновків із зміни в риториці робить пока не будем, просто зафіксіруєм цей цікавий факт.

Довольно неожиданним оказався вердикт суду присяжних і по ділу громадянина України Хайсера Джемільова, який за вбивство з необережності вже отримав від українського суду вирок у вигляді 3 років 8 місяців позбавлення волі. Хуйлуша ж, вигрібши від Мустафи Джемільова по повній програмі, рішив помститися Мустафі-ага і захвативши Крим разом з його сином, начав новий процес, судячи його сина вже по “самим гуманним” в міре російським законам. При яких Хайсеру світило пожизнєнне. Но суд присяжних в Краснодарі признав вину Хайсера частічно і це значить, що шанси на його екстрадикцію в Україну значітєльно возросли. Один з адвокатів Наді Микола Полозов защищає і Хайсера, і вважає, що це по суті перемога. Ну, побачим. Хоч і маленькою, але перемогою це буде, коли побачимо, що шановний Мустафа-ага зустрічає переданого Україні Хайсера.

Для громадян України любий російський суд є апріорі незаконним суділіщем, рішення якого не мають жодної юридичної сили. Но наших треба по любому визволяти. Всіх, до єдиного. Визволяти з Росії нада також громадян України Януковича, Азарова, Захарченка і других, які вже там змучилися в ожиданії справедливого українського суду. Негуманно заставляти цих прекрасних людей довго ждать справедливого возмездія, треба добиватися їхньої видачі Україні. Ніхто не забутий, ніщо не забуте.

Російському консулу, який прямо скажем зіграв свою роль защітніка двох ГРУшників неубедітєльно, рекомендовано йти додому і вчити слова добросовісніше. І прийти десь через місяць. А за це врем’я наші слєдоватєлі вже постараються соорудить безукорізнєнне обвінєніє, снабжаючи по ходу хунту смачними пропагандистськими фактами воєнного вторженія Хуйла проти України. Хуйло по-царськи подарив отих ГРУшніков Україні, визволять їх не собирається, ну так нехай і вигрібає по повній.

Цими днями між Росією і ЄС розгортається інтєреснєйша сварка вокруг якого-то списку нежелатєльних європейських політіков, яким запрещон в’їзд в прекрасную Росію. Коли Хуйлуша вдруг вискочив із цим списком, дід стривожився, шо ЄС вообще ніяк не зреагує на таку дурню. І тагда усілія Хуйла пішли би прахом, Хуйло в очередний раз почуствувало би себе уніженним і оскорбльонним та компенсірував би горечь обіди громкою стріляниною в зоні АТО. Но нє тут-то било – ЄВросоюз рішив побавитися з Хуйлом, однако робить це якто прямолінєйно і без воображенія.

Хуйло уподобляясь отцу Фйодору, гупнув кулаком по столу, а ЄС у ролі попаді отца Фйодора, притворно-іспуганно каже “ой!”. Хуйлу страшно приятне оте європейське “ой”, чуючи яке він мнить себе велікім лідєром, способним на симетричні ответи Западу. А ЄС, требуючи об’яснєній і виражая озабоченность, усілєнно підігрує Хуйлу, культівіруя в ньому чуство його значимості. Хотя толку від тих запретов Хуйла не більше, ніж якби такий список нев’їзних у Сєверну Корею іздав Кім Чен Ин. Тому дід вважає, що ця внєшнє струбована реакція ЄС на самом дєлє холодна примочка ЄС до воспальонного лба московського пацієнта, щоб у бідняги не зривало кришу.

Хотя канєшно лучше було б, єслі би фігуранти отого списку начали дотепний троллінг, громко сєтуючи через ЗМІ, шо Хуйло отим запретом поламав їм літні плани, бо вони так мечтали провести відпустки дето під Тамбовом, або в грязі Нечернозєм’я. А так оп’ять прийдеться нидіти на пляжах Лазурного берега і на Канарах. Пічалька.

Но ЄС іспользувать удачний повод потроллити Хуйла не пожелав, руководствуясь відімо своїми резонами. Але для нас це і не дуже важно. Для України важнєє, що наївні сподівання Хуйла войти в преступний антиамериканський сговор з ЄС пошли прахом і це вже дотумкав даже сам Хуйло. Який ніколи не отлічався догадлівостью і остротою ума. І йому понадобилося більше року, щоб понять просту і непреложну істіну – в протистоянні із Западом він завжди залишатиметься в одіночестве, самотній, голий і пацаватий. Хуйлу остається лише глупо тішити себе думкою, що тим списком він добряче допік Європі та потрафив нізменним інстінктам ватен-швайне, які дивлячись зараз тілівізор удовлєтворьонно рохкають. Хунта ж із повним правом може задоволено потирати руки, понімаючи, що ніякого зговору за її спиною між Хуйлом і заправилами Запада нема і бути не може. Хуйло як був бараном, так бакланом і остався.

Отставка Блаттера тоже поставила баклана Хуйла в глупе положення. Хуйло кинувшись р’яно защищать сомнітєльну репутацію ФІФА з головою видав свою вовлєчонность у корупційні схеми, но шо він в ітоге добився? Та рівно нічого, кроме того, що Мундіаль-18 ще не розпочавшись вже обляпан з усіх боків грязними скандалами. І отой Мундіаль від Росії досі не забирають по одній простій причині – Хуйло ще не вгепав у строітєльство стадіонов та інфраструктури достаточного колічества мільярдов. Куплений Хуйлом задорого Мундіаль превратився по суті в фінансовий капкан і цинічний Запад не спішить освобождать дряблую мошонку Хуйла з тих лещат. Капкан цей сроком дєйствія на три года, над Западом не капле, капле над Хуйлом.

А старикан Блаттер, відімо, проклинає той день і час, коли до нього поступило соблазнітєльне предложеніє із Москви. І рішив подать в отставку, щоб хотя би устигнуть насладиться матеріальним благополучієм. Однако, старость взяточника незавідна – прокуратура Швейцарії заявила, шо їм начхать на званія і должності. Вони визиватимуть на допроси любого, по мере надобності. Тому Блаттер наверняка інтєресується чи нема під Москвою якогоїсь харошої земельної ділянки дето по сусідству з хатинкою Януковича. Скоро там збереться ціла колонія совращонних Хуйлом, а в ітоге свергнутих і отставних політіков. І як свідчить безпристрасна історія, ота слобода взяточніков буде розграблена сразу же при початку в Москві перших же волнєній та беспорядков. І потягнеться вереніца старих хапуг із котомками за плечима до своїх посольств, умоляя діпломатов пустить їх додому, щоб хотя би вмерти на рідній землі.

Рішення третєйського суда в Гаазі про відшкодування Росією колишнім акціонерам ЮКОСа більше 50 млрд долларов будоражить воображеніє множества адвокатов і юридичних фірм у всіх западних странах. Хуйло ожидаємо начав бикувать, виполнять рішення суду не желає і тому зарубежна собственность Росії зараз знаходиться под пристальним вніманієм разнообразних юридичних хижаків і шакалів. Які не проч накинуться і розшматувать все, на чому хотя би десь стоїть клеймо “Рашн проперті”. Колишні акціонери ЮКОСа десь тиждень тому офіційно обратилися до руководства США, Великої Британії та Франції з проханням подсобить їм у благородній справі дєрібану російського імущества. Руководства указаних стран апетитно облизнулися і поджидають слушний момент.

Відчувши, що дєрібан російського майна може состояться без України, наш Мін’юст стривожився і громко заявив: “Сікундочку!”. І напомнив міровому сообществу, що в України до Росії тоже много разних імущественних вопросов, связанних например із анексією Криму та разграблєнієм там української власності. Апетити Мін’юсту України не на шутку іспугали скупердяя Хуйла, який довідавшись про коварні замисли заступниці міністра юстиції України Севастьянової, жалобно позвав Лаврова: “Лошадка-а-а!..”. Печальна лошадь в цю мить була зайнята препіратєльствами з ЄС по поводу “89 отверженних”, тому грусний взгляд Хуйла впав на унилого скомороха Піськова. Піськов стрепенувся і начав угрожать всцятись, но защищать собственность Хуйла до послєднєй каплі.

А между прочим, вопрос собственності многоуровнєвий і сложний. Чогось всі забули, шо Україна в першій половині 90-х не согласилася на єльцинський “нулєвой варіант” і вопрос претендування України на свою частку в імуществі СССР так юридично і не був ніколи закритий. І його всігда можна підняти. Кажеться, приходить удобне для цього врем’я і Україна має право, єслі не ошибаюся, на 16% зарубежной собственності СССР, включаючи нєдвіжімость дипломатичних установ. А це дуже немало. Зараз кидатися на амбразури і вимагать повернення може й не варто, но м’ягко напомнить хунті про цей інтєресний момент дід щитає не лишнім. Може хунта просто не в курсі, то дід напоминає – в Москви тоже з многих боків висять яйця, за які можна і нужно смикать. Порийтеся там в архівах і витягніть на світ Божий всьо, шо нам Москва должна. Бо вони там знахабніли до краю, тикаючи нам у очі якісь задолженості за то, шо ми не зичили. Тільки просьба до хунти – робіть все грамотно і красіво. Шоб дідові не було за вас стидно.

Тєм временєм новоявлєнний одєссіт Мішка Саакашвілі начав розмахувать кінджалом і угрожать зарізать 24 з 27 глав райадміністрацій. Побачим як далеко зайде він в ісполнєнії своїх угроз, но дід в перву очередь жде від нього наведення порядку з ГАІ.

Дід вніматєльно почитав коментарії до вчорашнього посту, де темі ГАІ уділив багато місця і скаже таке: я за кермом щодня не один десяток років, за весь час не мав жодної аварії (тьфу-тьфу) і не створив жодної аварійної ситуації. Між тим діда тисячі разів зупиняли і сотні разів примушували відкуповуватися взятками. Бо так діє вибудувана в ГАІ система – проще і дешевше відкупитися, ніж доказувати, що ти не верблюд.

Тому я авторитетно заявляю – ГАІ злочинна організація. Це широко розгалуджена мафія із покровителями на самих верхах. ГАІ не має жодного відношення до правопорядку і до безпеки руху на автодорогах. Їм задачі сприяння безпеці руху ніхто й ніколи не ставив. ГАІ ізначально существує як рекетирська організація, основна і єдина функція якої грабувати водіїв. Наявність чи відсутність ГАІ жодним чином не впливає на кількість порушень на дорогах, на кількість аварій чи жертв. Всі їхні балачки, що без них на дорогах начнеться ад кромешний – повна херня. ГАІ має бути повністю ліквідована, пости-палаци на виїздах із великих міст та між областями знесені, нормальна швидкість на цих ділянках відновлена.

Міхо Саакашвілі, з його досвідом радикального реформування дорожньої поліції, просто зобов’язаний розпочати з ГАІ. І якщо від цього ГАІшного педикульза буде вилікована прекрасна Одещина, то в нас з’явиться надія, що очиститься і решта України. Давай, Міхо, дєйствуй. А товаріщ Аваков нехай нам доложить де його хвальона цивілізована патрульна служба дорожньої поліції, яку киянам обіщає вже скоро рік. Пока шо дід бачить лише на площі Перемоги постоянно торчить пару машин ГАІ та кілька бездєльніков, які останавлюють понравившіся їм машини, запрошують водіїв до себе і упражняються у вимогатєльстві взяток. Товаріщу Авакову про це не ізвесно? Странно. Таких постов лише по Києву нєсколько дєсятков. А ще десятки ГАІшних машин постоянно курсірують містом полюючи на взятки. І небезуспешно. Нєужелі не діляться? Єслі товаріщ Аваков в кратчайші сроки не прижме отих бандітов к нохтю, то в сільської аналітіки будуть всі підстави путьом несложного сопоставлєнія фактов видвинуть предположеніє, шо всьо-таки діляться.

Дідові сильно хочеться вірити, шо нинішні зростання апетитів ГАІ являються передсмертною спробою надихаться.

Зберігаєм бадьорий бойовий дух, держим кулаки за Надю та всіх полонених, продовжуєм допомагати Армії, активно займаємся спортом і читаєм repka.club.

І слєдім, шоб віздє порядок був! А не то, шо січаc

P.S. Весь ранок з удовольствієм слухаю хіти геніального Вадим Дубовский – співака-дальнобійника з Чикаго і натішитися не можу, яке ж він Талантіще. І кстаті, на жодному ролику шановного пана Вадима не видно жодного поста ГАІ. І як вони в тій Америці без постів ГАІ живуть? Дикі люди…

Cвирид Опанасович