Громадськість приготувала парламенту новий тест

0
71

Сьогодні ВР отримала подання про зняття депутатської недоторканності з двох депутатів.

Це – тест, який чітко покаже, чи маємо ми справді новий парламент.
Нагадаю, що в ВР минулого скликання уже після перемоги Майдану провалила цей тест. Подання Генпрокурора про притягнення до відповідальності організатора голосування за диктаторські закони відхилили ще на рівні Регламентного комітету. Тодішня, навіть перелякана революцією, більшість до кінця сповідувала мафіозний принцип кругової поруки.
Сьогодні ми живемо у важкі часи. Зведення МВС показують різкий сплеск злочинної активності. Грабежі, розбої, викрадення людей, убивства стали щоденною дійсністю наводненої зброєю країни. Практично в кожній області відкрито діють чисельні злочинні угрупування. Багато хто із злочинців прикривається революційною фразою. Поки що вони не вкорінилися, не набули прикриття в судах і серед силовиків. Силовикам час діяти. Але подолання нових потужних бандгруп неможливо без підтримки суспільства. Така підтримка може з’явитися лише після прикладів боротьби із високопоставленими підозрюваними зплміж депутатів, урядовців, суддів.
Тому подання Генпрокурора про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності нардепів є дуже важливим. Це – сигнал суспільству і мафії: часи змінилися, недоторканних нема. Депутати коаліції мають підтвердити, що правила української політики таки змінилися.
Після цього нам треба ще пройти тест на аналогічне голосування щодо депутатів з фракцій більшості. Позитивний результат остаточно затвердить силу права замість прва сили.

Юрій Луценко