Енергетичні схеми «нових облич»

0
182

Я сподіваюся, ви ще пам‘ятаєте, яким першим питанням зайнялися «нові обличчя» відразу після перемоги на президентських виборах, про що йшлося в першому листі СБУ на тоді ще «не свій» уряд і якою була тема першого засідання РНБО імені Зеленського.

Звичайно ж, мова не про війну, нацбезпеку чи зусилля зі збереження міжнародної коаліції на підтримку України. А про енергетику (до якої президентська вертикаль має таке відношення, як я до італійського балету), точніше, про тарифи для підприємств Коломойського.

Отже, спочатку вони дали нажитися на енергетиці Бєні. Потім до її пограбунку долучили Ріната. А минулого тижня до мародерської команди допустили й Пінчука, прийнявши спеціальний закон, яким його металургійні підприємства зарахували до «зелених» з відповідними коригуваннями по тарифах. Як ви розумієте, заплатити за вкрадене олігархами все одно доведеться – нам із вами.

Те, що ми цей пограбунок ще не відчули на власних гаманцях, показує лише чималий запас міцності, створений у галузі попередніми урядами. Але рівень розрахунків у енергетиці (особливо, відновлювальній) жахливий, борги багатомільярдні, одного дня ця діжка з порохом вибухне – і нам доведеться це оплатити суттєвим підняттям тарифів.

Зате на телеканалах олігархів «тішь, гладь і божья благодать», не те що за клятого бариги. Їхню лояльність Янелох і оплачує за наш із вами рахунок.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here