Депутати вимагають у Яценюка не зливати "Охматдит"

0
73

Шановний Арсенію Петровичу!

У грудні 2014-го міжфракційна депутатська група «За добудову «ОХМАТДИТ» домоглася закладення в Державному бюджеті України на 2015 рік коштів у розмірі 500 млн. грн., які дозволять поновити будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Після завершення всіх необхідних процедур щодо передачі замовника будівництва зі сфери управління Укрєвроінфрапроекту до сфери управління МОЗ України, 7 серпня 2015 року замовником торгів, ДП «Укрмедпроектбуд» було оголошено про проведення відкритих торгів на закупівлю робіт з будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Публічне розкриття пропозицій учасників у відкритому конкурсі мало відбутися 9 вересня 2015 року, проте 08.09.2015 до Постійно діючої колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель (далі – Колегія) надійшла скарга від ТОВ «ОГМ Будсервіс» з надуманими та необґрунтованими заявами щодо встановлення дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів. Розгляд скарги Колегією Антимонопольного комітету мав відбутися лише 9 жовтня 2015 року.

Так, 14 вересня 2015 року Колегія Антимонопольного комітету України відхилило всі вимоги ТОВ «ОГМ Будсервіс».

Таким чином, суспільство та громадськість сподівались, що публічне розкриття пропозицій конкурсних торгів з добудови нового корпусу лікарні все ж таки відбудеться 16 вересня 2015 року. Однак, ввечері 15 вересня 2015 року, за результатами звернення сумнозвісної ТОВ «ОГМ Будсервіс» Колегія Антимонопольного комітету України приймає рішення знову призупинити процедуру проведення державної закупівлі робіт з добудови лікарні до 13 жовтня 2015. При цьому, Скарга ТОВ «ОГМ Будсервіс» знову ж таки обґрунтовує свої дії надуманими обставинами, що вже розглядались Колегією Антимонопольного комітету 14 вересня 2015 року та по яким було прийнято рішення відмовити у Скарзі.

Такі дії ТОВ «ОГМ Будсервіс» не мають нічого спільного з основним принципом державних закупівель – добросовісна конкуренція серед учасників.

Метою таких звернень ТОВ «ОГМ Будсервіс» є одне – нанести шкоди суспільним та державним інтересам у вигляді невиконання бюджетної програми «Будівництво сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», за якою передбачено державне фінансування у розмірі 500,0 млн. гривень.

Враховуючи вище викладене, ми, народні депутати України, яким не байдужа доля першої сучасної дитячої лікарні України звертаємося до Вас, шановний Арсенію Петровичу, вижити всіх необхідних заходів щодо недопущення зриву процедури закупівлі робіт з добудови нового корпусу лікарні «Охматдит».

Ганна Гопко

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here