Deja view

0
77

Deja view…вчора пізно ввечері я стояв на біговій доріжці і знову думав, що інколи треба з усіх сил бігти, щоб стояти на місці, а буває і навпаки – можна не рухаючись йти вперед.

Телефонний дзвінок. Не хочеться брати трубку. Надвечір був, як вичавлений лимон, а на телефон за день загострилась така алергія, що кожен дзвінок провокував на бажання його розбити.

Але не відповісти я не міг, коли глянув, хто телефонує. Дзвонив один з тих моїх друзів, ким я горжусь по-справжньому – легендарний Титановий Джексон, поранений в бою у Маріїнці минулоріч. Він отримав більше сотні ворожих осколків. І зброя потонула в його тілі, а совість досі не може зрозуміти, за що він воював, якщо країну знищують зсередини. Jackson Jeksonovich питає: “Ти можеш приїхати?”. Ну, звісно, можу.

…ніч у Чернігові була темною, та ще темнішою її робила юрба привезених з Одеси тітушок. Ці виродки сміли хамити навіть Героям війни, котрі приїхали на місце подій боротися з підкупом виборців. Їх би на фронт таких розумних, але вони туди хрін поїдуть і дві консерви туди передадуть – на Україну їм наплювати. Цікавлять лише дешеві подачки. Від кого – все одно. Хоч від диявола.

А ще тітушки безбожно плювали на закон, вірячи у свою абсолютну безнаказанність, яку їм намагаються забезпечити місцеві прокурори, СБУшники та міська міліція.

_______
…Deja view. Дуже болюче. Дуже особисте. Довибори на 205 окрузі в 2015 страшно, по-справжньому страшно, нагадують довибори у 94 окрузі в 2013 році на Київщині. Тоді у такому самому пеклі я йшов від усіх сил Майдану проти регіоналівської банди.

У Чернігові все один в один: підкуп, адмінресурс, підготовка до фальсифікацій, тиск на бюджетників, бєспрєдєл силових структур. Навіть в деталях все співпадає. Одна-єдина різниця: мої вибори були до Революції гідності, а ці – після.

Після того, як пролились ріки крові, недобитки минулого режиму, які змінили партквитки Партіі регіонів і “Блоку Черновецького” на “Солідарність/ Блок Петра Порошенка” хочуть скупити людей, мов покірних рабів, а якщо не вийде – сфальшувати результат.

Вони не розуміють, що право вибору людині дає Всевишній. І кожен, хто намагається його відібрати – закінчує дуже погано. Приклад Януковича і його ватаги геть нічому не навчив нинішніх власть імущіх, що збожеволіли від тих можливостей, які впали їм на голову ціною життя інших.

Машина з ублюдками, які везли гроші на підкуп і зброю, заблокована громадськими активістами, чекала місцевих силовиків більше 7 (!) годин. До речі, хороша машина – Toyota Camry. У мене на окрузі гроші на підкуп возили на убитих “Волгах” – декотрі з них тоді, між іншим, розстріляли невідомі патріоти, але нинішніх скупників голосів це нічому не навчило.

Міський прокурор – непритомний. Начальник міської міліції Шевцов – ще гірше, фактично відкрито захищав скупників. Цього чудернацького персонажа спеціально привезли з Криму фальсифікувати вибори. У мене було так само: перед виборами 2013 року Васильківський міськрайонний відділ МВС очолив спеціально привезений з Дніпропетровщини фальсифікатор Колбатов.

Готую звернення до міністра внутрішніх справ Авакова про те, що Шевцов разом з своїми посіпаками перешкоджав мені та колегам Александр Дубинин, Валентину Дідичу та Віталій Купрій виконувати депутатську діяльність, коли ми приїхали у Чернігівський міськвідділ перевірити, чи не відпустили затриманих скупників. Крім того, Шевцов вкрай некоректно поводив себе по відношенню до кандидатів у народні депутати Миколи Звєрєва і Gennady Korban.

Що показово: коли цих виродків виводили з машини, у них чітко було видно щось під одягом, вочевидь, папки із списками тих, хто продав свій голос, і частину грошей. У одного з негідників була сумочка для зброї через плече. Всі ці речові докази кудись …зникли. За час, поки зловмисників везли в міліцію. Є хоч один ідіот, який вірить, що це випадково?..

_____
Як повідомив Джексон, машину таки вскрили вранці після рішення суду. Ящик грошей на підкуп, розкладених у конверти по 400 грн., і рожки для автомата. У 2013 все було так само. Закінчилось народним повстанням

Андрій Лозовий