"Батькіщина" пропонує владі вихід з державної кризи

0
88

Позиція Батьківщини з деяких принципових питань:

1. «Батьківщина» залишається членом парламентської Коаліції, і продовжує допомагати владі в подоланні кризи та реформуванні країни. Успіх реформ –мета Коаліції на нинішньому етапі.
Водночас, “Батьківщина” докладе всіх зусиль, щоб повернути діяльність влади на рейки Коаліційної угоди.

2. Активна участь у конституційному процесі. Основний акцент – забезпечення місцевих громад ресурсами для здійснення успішного самоврядування. Йдеться, зокрема, про право розпоряджатися землею та комунальним майном, а також фіксацію невід‘ємних бюджетних джерел (податку на доходи фізичних осіб, податку на нерухомість та ін.).

3. Подовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення принаймні до 2020 року.
Також, встановлення мораторію на приватизацію стратегічних, передусім інфраструктурних об’єктів.
В умовах війни в країну не прийде стратегічний інвестор, тому за приватизовані об’єкти держава не отримає їх реальної вартості. Крім того, є пряма загроза, що через підставні фірми стратегічні об’єкти буде привласнено російським агресором.

4. Підвищення доходів і, як наслідок, купівельної спроможності громадян. Насамперед, йдеться про скасування оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам, індексація зарплат і пенсій, а також виконання інших соціальних зобов’язань Уряду, як цього вимагає законодавство. Така можливість є, оскільки державний бюджет першого кварталу перевиконано на 6 млрд. грн., за рахунок податкового геноциду, поборів з підприємців, замороження зарплат та відмови від індексації соц. виплат. Ще 12 млрд. – неодмінний платіж до держбюджету Нацбанку, який він має перерахувати з власних прибутків від курсової різниці.

Андрій Павловський